Erdoğan: Projelerle onları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz

Erdoğan: Projelerle onları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arifiye’de Yeni Altay Tankının Testleri için TSK’ya Teslimi Programı’nda açıklamalarda bulundu.

 Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

– Güvenlik güçlerimizin kullandıkları kara aracı talebini, yerli-milli imkânlarla karşılamak için uzun yıllardır yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

– Envanterde bulunun tank ve zırhlı muharebe araçlarımızın en son teknolojilerle modernizasyonunun yaptık, yapıyoruz.

– Kara aracı alanında neredeyse bütün ihtiyaçlarımızı yerli ve milli kabiliyetlerle karşılar hale geldik. Bununla da yetinmiyor dost ve müttefik ülkelere kara aracı ihraç ediyoruz.

– Son dönemde, dışarıdan temin ettiğimiz ve ambargolara maruz kaldığımız zırh sistemlerinin yerli ve milli imkanlarla imalatına da başladık.

– Kara aracı alanında neredeyse bütün ihtiyaçlarımızı yerli ve milli kabiliyetlerle karşılar hale geldik.

– Aynı şekilde muhtelif tip ve özellikte hafif ve orta sınıf insansız kara aracını, güvenlik güçlerimizin hizmetine verdik.

– Yeni Altay tankıyla savunma sanayi atılımlarımızı taçlandırmayı hedefliyoruz.

– Türkiye artık bu alanda dünyada ilk sıralarda yer alan, ürünleri birçok ordu tarafından kullanılan tedarikçi bir ülke konumuna gelmiştir.

– Yeni Altay tankımız 10 yıl önce ilk ortaya konan prototipten çok farklı ve üstün kabiliyetlere sahiptir.

– Yeni Altay tankımızın bu coğrafyada Silahlı Kuvvetlerimiz için çok önemli bir güç çarpanı olarak görev yapacağına inanıyorum.

– Sonuçta yüksek yerlilik oranı, ileri teknolojisi, dünyadaki benzerlerinden üstün özellikleriyle ortaya yeni Altay çıktı.

– Hem gelişmiş zırh yapısıyla hem aktif koruma sistemi Akkor’un da eklenmesiyle Yeni Altay, üçüncü nesilden de öte bir tank haline geldi.

– Hani diyorlar ya ‘Burayı Katar’a sattık.’ diye. Her şey burada. Böyle bir şey söz konusu değil. Adamın hayatı yalan.

– Arife gününden itibaren evlerimizde kullanmaya başladığımız Karadeniz gazını Rus gazı zannedenler bile görüyoruz. Böyle vicdansızlık olur mu?

– TCG Anadolu’yla ilgili ne diyorlar, ‘2 bombalık ömrü var.’ Bunlar bu ülkenin evladı olamaz, bunlar Türk evladı olamaz.

– Hükümet olarak ülkemize yönelik tüm oyunları bozmayı, çok daha stratejik, çok daha önemli projelerle onları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz.

– Türkiye’nin başarılarına sevinemeyen kifayetsiz muhterislerin Yeni Altay tankımız konusunda da çeşitli iftiralar atması kuvvetle muhtemeldir.

– Milletimizin, göreve geldiklerinde savunma sanayi hamlelerine dokunmaktan, bunları engellemekten bahsedenlere fırsat vermeyeceğine inanıyorum.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.