Azra Kohen isminin altından Mossad çıktı!

 Azra Kohen isminin altından Mossad çıktı!
A+
A-

İsrail’in Gazze’yi hedef alan soykırım saldırılarına dair yorumunda Filistinli anne ve babaları suçlayan Azra Kohen adlı kadın, yoğun tepkilerin ardından yazdığı kitapları bazı satış sitelerinden kaldırıldı, yayınevi ile anlaşması feshedildi. Soy ismi ile dikkat çeken Kohen, Mossad ve yasadışı bağlantılı isimlerle ilişkilendirildi.

“Yavrusunu koruyamayan herkesin ölmesini diliyorum… Yavrusunu korumayan, ‘yem eden’ hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor” şeklinde ırkçı saldırılarda bulunarak İsrail’in Gazze’deki soykırımını destekleyen Kohen ile aynı soy ismi taşıyanların profilleri sosyal medyada gündem oldu.

AZRA KOHEN’İN EŞİ SADOK KOHEN KİMDİR

PhilosopherKing’in kurucu ortağı ve CEO’su olan Azra Kohen’in eşi Yahudi kökenli Türk vatandaşı. Bill Gates’in kurduğu Microsoft’ta yazılım mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra uluslararası telekomünikasyon şirketi Voip startup’ı, Türkiye’nin en büyük online poker sitesi oyunsalonu.com ve dünyanın ilk sosyal bahis girişimi tuttur.com’u kurdu. Sadok Kohen, şu anda WynnBET markası altında ABD’de dijital strateji çalışmalarını sürdürüyor.

GO86rEyWMAA8G3p

2007 yılının Kasım ayında, ‘Game Over – Oyun Bitti’ adı altında düzenlenen operasyonda, aralarında Sadok Kohen’in de olduğu 11 şüpheli gözaltına alınmıştı. Savcılığın iddianamesinde suç işlemek amacıyla kurulan örgütün yöneticileri arasında Sadok Kohen’İn de ismi geçti.

Hakkında “suç işlemek için örgüt kurmak”, “zincirleme biçimde kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak” suçlarından 2 yıldan 7 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi.

SAMİ KOHEN KİMDİR

Sadok Kohen’in babası ise 2021 yılında ölen 94 yaşında ölen gazeteci Sami Kohen, Aydın Doğan döneminden itibaren uzun yıllar Milliyet gazetesinde yazdı.

640x360_10

“KOHENLER HERKESTEN ÜSTÜNDÜR”

Sami Kohen bir röportajda soy isminin anlamını şöyle ifade etmişti:

“Yahudi yasaları ‘Kohen’ olanlara yönelik özel düzenlemeler içerir. Dini açıdan da çok önemli bir soyumuz var. Kohen olmak ‘eşitler arasında birinci’ olmak demektir. En başta olduğunuzun göstergesi Kohen soy ismini taşımaktır. Toplumu takdis ederken, herkes boynu bükük durur ve bize bakmaz. Tallet’i (Yahudi erkeklerin dua sırasında kullandığı şal) alıp sararız, parmaklarımız özel bir şekil alır. İsrail’de Kohen soy isimli herkes üstün olarak görülür.”

Sami Kohen’in babası da ünlü bir gazeteci Albert Kohen. Albert Kohen (1895-1961). Albert Kohen, dünyadaki Yahudileri Filistin’e yerleşmeye teşvik eden “Filistin için Yahudi Ajansı”nın ve siyonist propaganda faaliyetleri yürüttü. 1940-1946 yılları arasında Londra temsilciliğini yaptı.

Ekran Alıntısı_777

ESKİMOSSAD BAŞKANI YOSSİ KOHEN

Mossad’ın eski başkanı olan, adı öne çıkan isimlerden bir diğeri. Yossi Kohen, 1961 senesinde işgal altındaki Filistin topraklarında, Kudüs’te doğdu. 1982 senesinde İsrail Gizli Servisi Mossad’da görevlendirildi. Mossad’da katıldığı bazı saldırılarda “başarılı” bulunarak İsrail Savunma Ödülü aldı.

Kaynak: TIMETURK

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.