İnsanlığın Gazze sınavı!

İsrail tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’de soykırıma devam ediyor. Son olarak soykırımcı İsrail masum Filistinli sivillerin sığındığı Refah kentine hava saldırısı düzenleyerek 40’ı aşkın Filistinliyi şehit etmişti. Batı’nın ise Filistin suskunluğu devam ediyor.

İnsanlığın Gazze sınavı!
A+
A-

Konuya ilişkin 24 TV’de yayınlanan Zeynep Türkoğlu’nun sunduğu 24 Portre’de konuşan Şair-Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç, “Makyavelist Batı medeniyeti çöküyor. Gazze’den sonrası kendisini toparlaması çok zor.” ifadelerini kullandı.

Soykırımcı İsrail Gazze Şeridi’ndeki katliamı 240’ıncı gününde de şiddetle artarak devam ediyor. Batı ise İsrail’in Filistin’de yaptığı insanlık dışı vahşete karşı suskunluğunu koruyarak adeta görmezden geliyor. Batı’nın bu duruşunun satır aralarını Şair-Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç, 24 Portre’de anlattı

“BATI MEDENİYETİ ÇÖKÜYOR”

Makyavelist (Ahlaka karşı menfaati önceleyen yaklaşım) anlayışın insanın faydasına olmadığını dile getiren Genç, “Dün dündür bugün bugündür diyemeyiz, dünde insan kıymetliydi, bugünde kıymetli. Amerika’daki masum da kıymetli İsrail’deki masum da kıymetli her yerdeki masumlar kıymetlidir. Bu süreç bize çok şey öğretiyor: Pek çok insan yeryüzünde şu anda bir devrimin olduğunun farkında. Çünkü Makyavelist Batı medeniyeti çöküyor. Gazze’den sonrası kendisini toparlaması çok zor. Hangi filmi yaparsa yapsın, hangi görsel sanatları kullanırsa kullansın bundan sonra ABD kendisine nasıl inandıracak? Bütün insanların gözleri önünde Netanyahu çıkıp, ‘biz insanımsı hayvanlarla savaşıyoruz’ diyorsa Amerika ve Batı medeniyeti bundan sonra kendisini nasıl kurtaracak?” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİN HAKKINDA KONUŞMALIYIZ”

Filistin hakkında konuşulması gerektiğine değinen Genç, “Hiçbir beklentisi olmayan, o öldürülen insanların ölümünü dile getirmeye çalışan kişinin beklediği prim nedir acaba? Birisi onu ödüllendirecek mi? Hayır.” dedi.

Kaynak: 24 TV

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.