Hava 12 derece birden ısınacak

Meteoroloji’den alınan son hava durumu tahminlerine göre Türkiye bugün ve yarın sıcaktan kavrulacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 12 derece üstüne çıkması beklenirken, ardından da yağışlı havalar geri gelecek. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri…

Hava 12 derece birden ısınacak
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Eskişehir ve Hakkari çevreleri ile Ankara’nın batı, Bolu’nun güney ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Cumadan itibaren ise sert esecek rüzgar serinlik getirecek.

Çarşamba ve perşembe günleri de sıcak havanın etkili olacağını belirten NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, “Sıcak hava dalgası oldukça erken geldi. Ama Mart-Nisan-Mayıs aylarında da bu sıcak hava dalgasının etkisinde kaldık. Şu anda sıcaklıklar ortalamanın 6-8 derece üstünde. İstanbul’un Marmara’nın Ege’nin en sıcak günü bugün. İstanbul gölgede 35 dereceye kadar çıkıyor. Bursa, Balıkesir 38-39’lara kadar çıkacak. İzmir 38, Aydın 42, Antalya 40’a yakın. Adana 41, Ankara, Bolu tarafları 34 civarında ama şu anda biz güneşin altındayız ve 45 derece hissediyoruz o sıcaklığı güneşin altında bir 10 derece daha eklemek gerekiyor sıcaklığa. Dezavantajı şu hafif esiyor rüzgarlarda serinlik vermiyor.” dedi.

Çalışkan, Türkiye genelinin iki gün daha sıcak hava dalgasının etkisinde olacağını cuma gününden itibaren ise sıcaklıkların düşmeye başlayacağını belirterek “Cumadan itibaren poyraz Rusya tarafından eserek İstanbul’a, Marmaray’a, Karadeniz’e, İç Anadolu ve Ege’ye serinlik getirecek. Cuma-cumartesi hissedilen sıcaklık 5-6 derece düşecek. İstanbul’da rahat bir nefes alacak. İzmir ve Ege’de yaşayanlar en azından cuma ve cumartesi rahat bir uyku uyuyabilecek, rüzgarlar serin esecek” dedi.

5 – 11 Haziran tarihleri arası Türkiye geneli hava tahmin haritaları

5 - 11 Haziran tarihleri arası Türkiye geneli hava tahmin haritaları

5 Haziran Çarşamba hava durumu tahmin haritası

5 Haziran Çarşamba hava durumu tahmin haritası

6 Haziran Perşembe hava durumu tahmin haritası

6 Haziran Perşembe hava durumu tahmin haritası

7 Haziran Cuma hava durumu tahmin haritası

7 Haziran Cuma hava durumu tahmin haritası

8 Haziran Cumartesi hava durumu tahmin haritası

8 Haziran Cumartesi hava durumu tahmin haritası

9 Haziran Pazar hava durumu tahmin haritası,

9 Haziran Pazar hava durumu tahmin haritası

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.