Uzmanlardan sıcak hava uyarısı

Uzmanlardan sıcak hava uyarısı
A+
A-

Türkiye genelinde etkisini göstermeye başlayan hava sıcaklıklarına ilişkin uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi’nden (ECMWF) alınan sezonluk tahminleri değerlendiren Prof. Dr. Barış Önol, bugünden itibaren sıcak hava dalgası içinde olunduğunu belirterek, “Haziran ayının ilk haftası ve 40 dereceyi aşan sıcaklıklar. Sıcak günler bitti, çok daha sıcak günler kapıda” dedi.

Beklenenden daha sıcak geçen kış sezonunun ardından yüksek sıcaklıklar etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Haziran hava durumu raporunda yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üstünde seyredeceği belirtti.

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi’nden (ECMWF) elde edilen sezonluk tahminleri değerlendiren İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Barış Önol, Türkiye’nin bugünden itibaren yoğun bir sıcak hava dalgasının etkisi altına girdiğini belirtti.

‘ÇOK DAHA SICAK GÜNLER KAPIDA’
Sıcaklık tahminleri gösteren grafikleri de paylaşan Prof. Dr. Önol, şu uyarıda bulundu:

“Bugünden itibaren sıcak hava dalgası içindeyiz. Pazartesi ve salı günleri sıcaklıklar daha da yükselecek. Grafikler tahmin için ürettiğimiz simülasyonlardan, günlük maksimum sıcaklıklar. Haziran ayının ilk haftası ve 40 dereceyi aşan sıcaklıklar. Sıcak günler bitti, çok daha sıcak günler kapıda. Kıpkırmızı gezegen.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.