Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayşe Ateş’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayşe Ateş’i kabul etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i Beştepe’de kabul etti.

Görüşmenin başladığını AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu. Görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmede Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da yer aldı.

Son Dakika… Sinan Ateş suikasti… Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayşe Ateş’i kabul etti. Ayşe Ateş’ten ilk açıklama. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

AYŞE ATEŞ’TEN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
Ateş görüşme sonrasında Erdoğan’a sosyal medyadan teşekkür etti.

Ateş şu açıklamayı yaptı:

Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan, beni ve kızlarımı makamında kabul etti. Büyük bir nezaketle ağırladığı ve yaklaşık bir buçuk saat boyunca süren görüşmeye Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanı’mızın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da eşlik etti. Sayın Cumhurbaşkanı’mız beni ve kızlarımı tek tek dinledi. Kızlarıma hediye verdi. Şahsına sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızla gerçekleştirdiğimiz görüşme hakkında bilgi almak için arayan bütün basın mensuplarına kısa bir özet geçeceğim:

Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit ve iftiraları ile bize hayatı zindan eden, çocuklarımın aldığı nefesi burnundan getiren, suçu ve suçluyu öven her kim varsa dün ne söylediğine bakarak yarın ne konuşacağını düşünsün.

Çünkü adalet yerini muhakkak bulacak, hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak.

SANIKLAR 1 TEMMUZ’DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına 1 Temmuz’da başlanacak.

NE OLMUŞTU?
30 Aralık 2022 tarihinde eski Ülkü Ocakları Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş, akrabası Selman Bozkurt ile Çankaya’nın Kızılırmak Mahallesi’ndeki 1456. Sokak’ta, bir aracın arkasına saklanmış Eray Özyağcı’nın silahlı saldırısına uğradı.

Özyağcı tarafından sıkılan bir mermi Bozkurt’a, beş mermi ise Ateş’e isabet etti.

Bozkurt omzundan yaralandı, Ateş ise ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında toplam 13 kişi tutuklanmıştı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.