Hz. İsa’nın çocukluğuna dair en eski kayıt ortaya çıktı

Hz. İsa’nın çocukluğuna dair en eski kayıt ortaya çıktı
A+
A-

Yeni keşfedilen 2 bin yıllık parşömen, Hz. İsa’nın çocukluk dönemine ait önemli bilgiler sunuyor. Eski bir Mısır el yazması üzerine yazılmış olan bu parşömen, İsa’nın henüz beş yaşındayken gerçekleştirdiği bir mucizeyi detaylandırıyor: İsa, kil güvercinlerini canlı kuşlara dönüştürdüğü anlatılıyor. Bu hikaye, Thomas İncili’nin 2. yüzyıla ait bir parçası olarak bilinmektedir.

ADVERTISING

Parşömen üzerindeki el yazısının acemiliği, yazının 4. veya 5. yüzyıl Mısır’ında bir çocuk tarafından yazıldığına işaret etmektedir. Hamburg Devlet ve Üniversite Kütüphanesi’nde bulunan bu parşömen, Humboldt-Universität zu Berlin tarafından yapılan açıklamaya göre araştırma alanı için önemli bir keşiftir.

Liege Üniversitesi’nden Profesör Dr. Gabriel Nocchi Macedo, Daily Mail’e verdiği demeçte, İsa’nın kil figürlere “canlı kuşlar gibi uçmalarını” emrettiğini belirtmiştir. Parşömen parçasının boyutlarının 10×12 cm olduğu ve toplamda 13 satır içerdiği bilgisi de eklenmiştir.

Araştırmacılar, parşömenin beceriksiz el yazısı ve düzensiz çizgilerinden, muhtemelen bir okulda veya dini bir toplulukta sınıf alıştırmasının bir parçası olarak yazıldığı sonucuna varmışlardır. Ancak, parşömenin Hamburg’daki kütüphaneye ne zaman ve nasıl ulaştığı tam olarak bilinmemektedir.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.