İstanbul’da öğrenci yurtlarına büyük zam

İstanbul’da öğrenci yurtlarına büyük zam
A+
A-

Artan enflasyon nedeni ile hızla yükselen fiyatlar şehir dışından İstanbul’a okumak için gelen gençleri ve ailelerini zor durumda bırakırken bir darbe de İstanbul Büyükşehir Belediyesinden geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde yapılan oylamada, İBB öğrenci yurtlarında konaklayan öğrencilerden talep edilecek aylık ücret yüzde 50 artırılarak 1950 liraya çıkarıldı.

Alınan karar doğrultusunda uygulamaya konacak olan zam, 1 Eylül 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak.

ÖĞRENCİ YURTLARINA ZAM NEDENİ ENFLASYON

Meclise sunulan teklifte, yurt ücretlerindeki artışın gerekçesi olarak yükselen enflasyon ve işletme maliyetleri gösterildi. Teklifte, “Son yıllarda ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler ve artan enflasyon oranları, yurtlarımızın işletme maliyetlerini önemli ölçüde etkilemiştir. Bu durum, yurtlarımızın sürdürülebilir bir şekilde işletilmesi ve öğrencilerimize en iyi hizmeti sunabilmemiz için ücretlerde bir revizyon yapılmasını zorunlu kılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

ÖĞRENCİ YURTLARINA YAPILAN ZAM TEPKİ İLE KARŞILANDI

Yurt ücretlerinde yapılan yüzde 50’lik artış, bazı meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Bazı üyeler, artışın çok yüksek olduğunu ve öğrencilere ek bir yük getireceğini savundu.

İstanbul'da öğrenci yurtlarına büyük zam

SON ZAM 13 EYLÜL 2023’TEYDİ

İBB’nin öğrenci yurtlarına en son 13 Eylül 2023’te yüzde 36,84 zam yapılmıştı. Bu zammın ardından aylık yurt ücreti 1300 liraya yükselmişti.

İSPARK ÜCRETLERİNE DE ZAM YAPILMIŞTI

Öte yandan İBB Meclisi’nde aynı gün yapılan bir başka oylamada ise İSPARK ücretlerine de yüzde 35’e varan zam yapılmıştı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.