Ünlü oyuncuya ‘dolandırıcılık’ operasyonu

Ünlü oyuncuya ‘dolandırıcılık’ operasyonu
A+
A-

Yaprak Dökümü, Kampüsistan ve Pis Yedili dizilerindeki rolleriyle tanınan sinema oyuncusu Yusuf Atala, Yalova merkezli 5 ilde düzenlenen devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alındı. Ünlü oyuncu, diğer 28 zanlı ile birlikte adliyeye sevk edildi. Suç şebekesinin “Ücretsiz tatil kazandınız” vaadiyle binlerce vatandaşı dolandırdığı belirtildi.

Yalova merkezli devre mülk dolandırıcılığı soruşturmasında, ünlü sinema ve dizi oyuncusu Yusuf Atala’nın gözaltına alınması büyük yankı uyandırdı. Yalova, Adana, İstanbul, Kütahya ve Aydın’da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla binlerce vatandaşı “devre mülk tatili” vaadiyle dolandıran suç şebekesi çökertildi. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından Yalova Adliyesi’ne getirilen 29 kişi arasında ünlü oyuncunun da bulunması dikkat çekti.

AA-20240613-34861401-34861395-YALOVA_MERKEZLI_DEVRE_MULK_DOLANDIRICILIGI_OPERASYONUNDA_YAKALANAN_29_SUPHELI_ADLIYEDE

ÜNLÜ İSİM YUSUF ATALA GÖZALTINDA

Adliyeye getirilen zanlılar arasında, Yaprak Dökümü, Kampüsistan ve Pis Yedili gibi popüler dizilerdeki rolleriyle tanınan sinema oyuncusu Yusuf Atala da yer aldı. Atala’nın gözaltına alınması, devre mülk dolandırıcılığı soruşturmasına olan ilgiyi artırdı.

Kefaret "Kadir" Yusuf Atala Kimdir? Yusuf Atala Kaç Yaşında ve Nereli?Yusuf Atala

NE OLMUŞTU?

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, “devre mülk tatili” adı altında binlerce insanın mağduriyetinin artması üzerine iki yıl önce özel bir savcı görevlendirmişti. Soruşturma kapsamında, Termal ilçesindeki bir termal otele kısa mesaj ve internet paylaşımlarından “Ücretsiz tatil kazandınız” vaadiyle getirilen kişilere devre mülk hissesi sattıkları iddia edilen zanlılara yönelik operasyon başlatılmıştı.

Bu kişilere, çeşitli bahanelerle tatil yapmalarına izin verilmediği ve aidat ödemek istemeyenlerin icra ile tehdit edildiği öne sürülmüştü. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, Yalova, Adana, İstanbul, Kütahya ve Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlenmişti. 10 Haziran’da yapılan bu baskınlarda, şirketin yöneticileri de dahil olmak üzere toplam 29 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.