Sinan Ateş cinayeti sanığı Demirbaş’tan savcıya ‘tavsiye’!

Sinan Ateş cinayeti sanığı Demirbaş’tan savcıya ‘tavsiye’!
A+
A-

Sinan Ateş cinayeti sanıklarından Tolgahan Demirbaş’ın, savcılık ifadesi sırasında çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Demirbaş, ifadesi alındığı esnada görüştüğü savcı Ayhan Ay’a, görevden alınan savcılar Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya’yı hatırlatarak “Onlarla aynı safta olmayın” dedi. Savcı Ay da Demirbaş’a “Tavsiyelerini kendine sakla. Siyasetle işi olan bir savcı değilim” cevabını verdi.

Ankara’da silahlı saldırı sonucu katledilen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in davasına ait soruşturma dosyasına azmettirici olarak giren eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın dikkat çeken ifadeleri ortaya çıktı.

Demirbaş, dava dosyasına giren Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yapılan sorgusunda savcı Ayhan Ay’ı tehdit etti.

‘ONLARLA AYNI SAFTA OLMAYIN’

Sorgu esnasında Demirbaş, görevden alınan savcıları hatırlatarak Ay’ı “Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya nerede, onlarla aynı safta olmayın” sözleriyle uyardığı görülüyor.

Demirbaş, “Bu olay siyasi mecraya çekilmek isteniyor. Lütfen buna alet olmayın, bu günaha ortak olmayın sayın savcım. Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın. Onların tehdit siyaseti hesaplaşmadır. Siz onlarla iş birliği içinde olmayın” ifadelerini kullanıyor.

‘SİYASETLE ALAKASI OLAN BİR SAVCI DEĞİLİM’

Bunun üzerine savcı Ay, “Tavsiyelerini kendine sakla. Ben siyasetle alakası olan bir savcı değilim. İspat edilirse de istifa ederim. Yorum yapmak yerine benim söylediklerime cevap ver” yanıtını veriyor.

SAVICLAR BİLİRKİŞİ RAPORUNU DOSYAYA KAZANDIRMIŞTI

Sinan Ateş’in dava dosyasına giren SEGBİS sorgu görüntülerinde Demirbaş, soruşturmaya Olcay Kılavuz ile Ahmet Yiğit Yıldırım’ı şüpheli olarak kaydeden, bilirkişi raporunu dosyaya kazandırdıktan sonra görevden alınan başsavcı vekili Durdu Özer ve savcı Durmuş Ali Kaya’yı işaret ediyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.