Uzmanlardan saç ektirenlere uyarı!

Uzmanlardan saç ektirenlere uyarı!
A+
A-

Saç ekimi konusunda mevsimsel farklılıkları değerlendiren Dr. Merdan Çelik, yaz aylarında yapılan saç ekiminin önerilerini paylaştı.

Saç dökülmesinin küresel bir sorun haline geldiğini belirten Dr. Çelik, Türkiye’de ve dünya genelinde milyonlarca insanın saç ekimiyle kalıcı çözüm aradığını vurguladı. Özellikle yaz aylarında saç ekimi yaptırmak isteyenlerin sıcak hava koşullarının operasyon üzerindeki etkilerini araştırdığını ifade etti.

Dr. Çelik, saç ekimi işlemi öncesinde ve sonrasında hastaların dikkat etmesi gereken önemli hususları da şöyle sıraladı: “Öncelikle güneş ışınlarından korunmak çok önemli. Yaz aylarında saç ekimi yaptıran kişiler, güneşin zararlı etkilerinden kaçınmalıdır. Çünkü güneşe fazla maruz kalmak, saç derisinde leke oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle operasyon sonrasında hastaların deniz, sauna gibi aşırı sıcak ortamlardan ve güneş ışınlarından bir ay kadar uzak durmaları önemlidir. Bu, saç ekimi yapılan derinin sağlıklı bir şekilde iyileşmesini sağlar.”

Ayrıca, yazın saç ekimi yaptırmayı düşünenlerin tatil yapmadan önce operasyonlarını planlamaları gerektiğini belirten Dr. Çelik, “Saç ekimi mevsimler arası farklılık göstermese de, hastalarımızın genellikle eylül ile haziran arasını tercih ettiğini görüyoruz. Bu dönemde yağışlı hava koşulları, saç ekimi sonrası iyileşmeyi olumlu yönde etkileyebilir. Dolayısıyla, hastalarımızın yağışlı günlerde saç ekimini yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.