Yumuşama sürecinde ne olacak?

Yumuşama sürecinde ne olacak?
A+
A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yumuşama süreci ve Sinan Ateş davasını Cumhur İttifakı’nın aleyhine kullanan çevreleri hedef almıştı. Peki, bu çıkışın ardından yumuşama sürecinin seyri ne olacak? İşte detaylar…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yumuşama sürecini çarpıtıp Cumhur İttifakı’nın aleyhine kullanmak isteyen çevrelere karşı sessiz kalmadı. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sinan Ateş’in eşini kabulü üzerinden partisini hedef alan çevrelere meydan okudu.

YANGINA KÖRÜKLE GİTTİ

Kriz görüntüsü her iki taraftan gelen bağlılık mesajlarıyla son bulmuş görünüyor. Peki yaşananlar yumuşuma ya da normalleşme sürecini akamete uğratır mı? CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Bahçeli’nin açıklamalarını değerlendirirken kullandığı suç ortağı ifadesi ise yangına körükle gitmek gibiydi.

ATMOSFERLE UYUMLU DEĞİLDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in verdiği sert cevap yumuşama sürecinin geleceğine ilişkin soru işaretleri oluşturdu. Zira Özgür Özel’in açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’la iki kez gerçekleştirdiği görüşmelerin atmosferiyle uyumlu değildi.

TOPARLAMA İHTİYACI

Buraya kadar yaşanan gelişmeler her iki tarafta da normalleşmeye ilişkin bir motivasyon kaybı oluştuğu algısını besliyor. Ta ki Özgür Özel’in Gazeteci Yavuz Oğhan’a verdiği röportaja kadar. Açıklamalarında kullandığı suç ortağı ifadesinden geriye dönüş aradığı toparlama ihtiyacı hissettiği anlaşılıyor.

CUMHUR İTTİFAKI DENGELERİ

Ak Parti’den gelen sert tepkinin Özgür Özel’in açıklamasına yansıması bu. Düzeltme ihtiyacı CHP’nin sürecin kesilmesini istemediği izlenimini doğruyor. Bundan sonra nasıl devam edeceği 3. buluşmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesine ve Cumhur İttifakı dengelerine bağlı gibi…

Kaynak: https://www.yirmidort.tv

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.