Ersan Şen’den ‘Eylem Tok’ sorusuna yanıt

Ersan Şen’den ‘Eylem Tok’ sorusuna yanıt
A+
A-

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un davasıyla ilgili teklif gelirse kabul edip etmeyeceğine dair soru üzerine “Şartlarda anlaşırsak olur” dedi.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, 2 Şubat günü yazar Eylem Tok’un oğlu 17 yaşındaki Timur Cihantimur lüks otomobiliyle Oğuz Murat Aci’ya çarparak ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

Kazanın ardından Tok oğlunu önce Mısır’a daha sonra ABD’ye kaçırdı. Dün ABD’de gözaltına alınan Tok ve Cihantimur tutuklandı.

TV100’de Kübra Par’ın sunduğu “Farklı Açılar” programında avukatların savunma görevi konuşuldu.

Herkesin savunma hakkı olduğunu söyleyen Şen, Par’ın “Bugüne kadar savunduğunuz en kriminalize insan kimdi?” sorusunu “İsim veremem” şeklinde yanıtladı.

Gazeteci Nezvat Çiçek’in “Bir davayı alırken, onu savunup savunamayacağınıza mı bakıyorsunuz?” sorusunu yönelttiği Şen, “Yok, ben her işi almak isterim de, bazı işleri toplumsal baskı nedeniyle alamıyorum, bazılarını alıyorum. Herkesin bir gün avukata ihtiyacı var” dedi.

Kübra Par’ın “Eylem Tok gelse davasını alır mısınız?” sorusu üzerine Şen “Şartlarda anlaşırsak olur” diye konuştu.

‘İNSANLAR AVUKATLARI, TEMSİL ETTİĞİ KİŞİLERLE ÖZDEŞLEŞTİRMEMELİ’

Par’ın “Teklif geldi mi?” sorusuna ise Şen “Yok, hayır. Başta bir dolaylı olarak… 81 ildeki birçok dosya benim önümden geçer. Beni imam gibi düşünün, ölüye kimliğini sormam anlamında. Herkesin savunmaya ve savunulmaya hakkı vardır. Aksi halde mahkeme kurmanın bir alemi yok. Kırmızı çizgilerim var. Keşke onlar olmasaydı da her davayı alabilseydim. Çünkü bazı dosyaları alamadım geçmişte. Bu ülkede Abdullah Öcalan’ın da avukatı oldu, ne yapabilirsiniz ki yani, olacak. Ne yapacaksınız avukatlığı mı yargılayacaksınız? İnsanlar avukatları, temsil ettiği kişilerle özdeşleştirmemeli” ifadelerini kullandı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.