Ömer Çelik, CHP ile ittifak tartışmalarına noktayı koydu

Ömer Çelik, CHP ile ittifak tartışmalarına noktayı koydu
A+
A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemdeki CHP ile ittifak tartışmalarına noktayı koydu. Çelik, “CHP ile ittifak kurmayacağız. Ne AK Parti AK Parti olmaktan çıkacak, ne CHP CHP olmaktan çıkacak” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk TV’de katıldığı bir programda gündeme dair soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel’in temasları, Türkiye gündemine ‘ittifak kurulacak mı?’ sorusunu getirdi.

‘BİZİM İTTİFAKIMIZ CUMHUR İTTİFAKI’

AK Partili Çelik, ittifak tartışmalarına net yanıtıyla noktayı koydu. Çelik, “Yumruklarla konuşacağımıza, masanın etrafında meseleleri konuşalım. Bu, şu demek değil: Ne AK Parti, AK Parti olmaktan çıkacak; ne CHP, CHP olmaktan çıkacak. Ne biz politikalarımızı savunmaktan vazgeçeceğiz, ne onlar bizi eleştirmekten vazgeçecek, ne de bir ittifak kuracağız. Bizim ittifakımız Cumhur İttifakı” dedi.

Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Buraya gelirken bir karı-koca vatandaşımızla selamlaştık. ‘Biz çok stresliyiz ne oluyor?’ dediler. Ben de stres olmadığını söyledim. Son zamanlarda çok görüşme trafiği oldu. Siyasetin doğası içerisinde bazen tansiyon yükselir bazen normal seyrinde gider. Umarım ki daha tansiyonsuz şekilde bayram sürecine hep beraber gireriz.

Demokrasimizi sakatlayan birtakım şeyler de var. Bunlardan bir tanesi de, siyasi hayatta kimlik kalelerine çekilip birbirimizle konuşamaz hale gelmemiz.

SİYASET ZIT KUTUPLARIN DİYALEKTİĞİ İÇİNDE ÜRETİLİR

Siyaset nedir? Siyasal olan nedir? Nasıl inşa edilir? Siyaset nasıl inşa edilir? Bütün bunlarla ilgili teorik bilginiz olmasa da yapılan eylem ve işlem toplumsal hayatın maliyetini azaltıyorsa siyasettir, artırıyorsa antisiyasettir. İnsanoğlu bu kurumlara toplumsal hayatının maliyetini azaltmak için siyaseti kurmuştur. Belli çerçevelerde memleketin büyük meseleleri için oturup konuşulabilir halde olmak lazım.

Siyasette zıt kutuplar olacak. Siyaset zıt kutupların diyalektiği içinde üretilir. Biz bunu yumruklarımızı sıkarak, birbirimizi ötekileştirerek yapmamalıyız. İki kimliğimiz var. Bir siyaset kimliğimiz. Devlet adamı sorumluluğu ile hareket etmemiz lazım.

MESELELERE ODAKLANMAK LAZIM

Siyaseti yüksek tansiyonla yapmamız gerekmiyor. Burada meselelere odaklanmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız devletin başı olarak ‘Gelin Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümünde hep birlikte orada olalım’ dedi. Kıbrıs bizim milli davamızdır. Dolayısıyla Kıbrıs Barış Harekatı, milli namusumuzu korumak için yapılmış kahramanca barış harekatıdır. Buna kahramanlık eden siyasileri tabii ki anacağız. Avrupa’da yeni faşizm dalgasının yükselmesinden bahsediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Özel’e ‘sosyalist enternasyonelde size yakın partilere Türkiye’nin tezlerini anlatan faaliyet yürütün’ dedi.

Her partide belli siyasetler konusunda partinin yüzde 100’ü böyle düşünüyor deme garantisini kimse veremeyiz. AK Parti’nin ana politikasını belirleyen kurulları ve yöneticileri Cumhur İttifakı’na güçlü bir destekle, hassasiyetle hareket etmektedir.

CUMHUR İTTİFAKI KONUSUNDA UFAK ÇATLAK YOKTUR

Cumhurbaşkanımız MYK ve MKYK üyelerine sürekli olarak iç ve dış siyasetle, ekonomiyle ilgili önümüzdeki döneme nasıl bakacağımızla ilgili değerlendirme yapar. Talimatlarını verir, görevler verir. Toplantılarda değişmeyen bir şey vardır. Sürekli olarak Cumhur İttifakı’nın hassasiyetlerinin korunması hususunda altını çizer sayın Cumhurbaşkanımız. Biz de partinin görüşünü en başta genel başkan olarak Cumhurbaşkanımızın söylediği her şey partiyi bağlar. Cumhur İttifakı konusunda ufak çatlak yoktur.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.