Tanyeli yıllar sonra itiraf etti

Tanyeli yıllar sonra itiraf etti
A+
A-

Bir döneme damga vuran ünlü oryantal Tanyeli, haziran ayında sağlık sorunları nedeniyle hastaneye başvurmuş ve pankreas kanseri olduğunu öğrenmişti.

Vücudunda 5 buçuk santim büyüklüğünde kist olduğunu açıklayan Tanyeli’nin kemoterapi tedavisine vakit kaybetmeden, özel bir hastanede başlanmıştı. Ünlü isim, her fırsatta pozitif olduğunu ve kanseri yeneceğini belirtmiş, sevenlerinden sık sık dua istemişti.

Tanyeli yıllar sonra itiraf etti: Bakımsızlıktan tüberküloz oldum - Resim : 1

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla uğraşan Tanyeli son olarak dijital bir platformda yayınlanan programın konuğu oldu.

Tanyeli yıllar sonra itiraf etti: Bakımsızlıktan tüberküloz oldum - Resim : 2

Zaman zaman duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan Tanyeli, hayatını anlattı:

Annem assolist olarak sahne alıyordu. Üç kardeştik. Annem bize bakamadığı için bakıcıya vermiş. Bakıcı da bizi yurda verdi. Bakımsızlıktan tüberküloz olmuşum. Çok küçük yaşta başladı hayatla ve hastalıkla mücadelem, hemşireleri annem zannederdim.

Yurta çok kalmadık ama ben de kardeşim de çok küçüktük. Ben mi söylüyordum kardeşim mi biliyorum o döneme ait hafızama kazılı “açım, açım” kelimesiydi…

13 yaşıma kadar babaannemle büyüdüm. Aile hayatını orada yaşadım. Annem 14 yaşında anne olmuş. Ben asla derken ben de 14 yaşında anne oldum. 20 yaşında ayrıldım. Oğlum en büyük hediye en büyük şükrüm. Onun sayesinde güçlü oldum ve hayata tutundum.

Çok çok zor şeyler yaşadım. Aydınlanma sadece beni güçlü kıldı, dik durmamı sağladı. Annemin assolist yıllarında annemle arası iyi olmayan bir kadın vardı. Annemle olan olumsuz düşüncelerini nedense benden çıkardı.

Tanyeli yıllar sonra itiraf etti: Bakımsızlıktan tüberküloz oldum - Resim : 3

Her karşılaştığımız çalışma ortamında bir bahane ile beni döverdi. Yaşım ilerledikçe kickboks dersleri aldım. Burun kırmışlığım bile var. Ama tabii bu hiç iyi bir şey değil. Öfke kontrolü önemli.

Allah bin razı olsun asla inkar edemem dostlarımın maddi – manevi desteklerini ama çok ağır geliyor. Çünkü yıllarca ben bakarım, ben yaparım, ben yardım ederim dedim. Şimdi bu durum ağrıma gidiyor. Fakat şunu gördüm ki böyle yaparak alma verme dengesini bozmuşum. Veren el iken alan el olmak, çok fedakarlık çok iyilik çok verici olmak ve her şeyi yapabileceğine inanmak sonunda beni hasta etti. Hep veren eldim, ilk defa alan el oldum, bu benim için çok zor.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.