Tuncay Şanlı, Ümraniyespor ile anlaştı

Tuncay Şanlı, Ümraniyespor ile anlaştı
A+
A-

1’inci Lig ekiplerinden Ümraniyespor, teknik direktörlük görevine Tuncay Şanlı’nın getirildiğini açıkladı.

Ümraniyespor’un yeni teknik direktörü Tuncay Şanlı oldu. İstanbul ekibi, 42 yaşındaki teknik adamın göreve getirildiğini duyurdu. Konuyla ilgili olarak kulüpten yapılan açıklamada, “Ümraniyespor ailesine hoş geldin, Tuncay Şanlı! Futbol tutkusuyla dolu, enerjik ve başarılı yeni teknik direktörümüzle birlikte büyük başarılara imza atmaya hazırız! Yeni maceramız başlıyor, Ümraniyespor ailesi olarak Tuncay Şanlı’ya kocaman bir hoş geldin diyelim!” ifadelerine yer verildi.

Tuncay Şanlı Kimdir?

Tuncay Şanlı dogum tarihi; 16 Ocak 1982 doğumludur.

İlk olarak futbol hayatına Sakarya’daki Sakaryatekspor kulübünde başlayıp Sakaryaspor’a transfer olmuştur. Orta saha veya forvet mevkiinde başlamıştır.

2002-2003 sezonunda Sakaryaspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olmuştur. Fenerbahçe’deki ilk resmi maçı, 11 Eylül 2002’de Gaziantepspor – Fenerbahçe maçıdır.

Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Milli futbolcu Tuncay Şanlı İngiltere’nin Middlesbrough takımıyla anlaştı ve 4 yıllık sözleşmeye imza atmıştı.

19 Kasım 2002 tarihinde İtalya Ümit Milli Futbol Takımı ile deplasmanda oynanan ve 8-0 kazanılan maçta 2 gol atıp, hemen bir gün sonra 20 Kasım 2002’de yine deplasmanda İtalya ile yapılan maçta A Milli Takım formasını, Teknik Direktör Şenol Güneş’in isteğiyle son üç dakikada giyerek ilk A milli maçını oynamış ve bir gün arayla önce Ümit Milli sonra A Milli takımı forması giyen ikinci futbolcu olmuştur.

Fenerbahçe’nin Avrupa Kupalarında en çok gol atan futbolcusudur.

Millî takım kariyeri

2 kez Türkiye U-17 millî takım formasını giymiştir.

11 kez Türkiye U-18 millî takım formasını giyen Şanlı, bu maçlarda 6 gol atmayı başarmıştır.

6 kez Türkiye U-20 millî takım formasını giymiş toplam 3 gol kaydetmiştir.

14 kez Türkiye U-21 ümit millî olmuş, 9 kez de rakip fileleri havalandırmıştır.

19 Kasım 2002 tarihinde İtalya Ümit Millî Futbol Takımı ile deplasmanda oynanan ve 3-0 kazanılan maçta 2 gol atıp, hemen bir gün sonra 20 Kasım 2002’de yine deplasmanda İtalya ile yapılan maçta A Millî Takım formasını, Teknik Direktör Şenol Güneş’in isteğiyle son üç dakikada giyerek ilk A millî maçını oynamış ve bir gün arayla önce Ümit Millî sonra A Millî takımı forması giyen ikinci futbolcu olmuştur.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynanan ve Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti’ni 2-0’dan 3-2 yendiği karşılaşmanın 90. dakikasında Jan Koller’e yaptığı hareketten dolayı kırmızı kart gören Volkan Demirel’in yerine kaleye, 3 oyuncu değişiklik hakkının dolmuş olması üzerine, geçen Tuncay, takımın maçı kazanmasına katkı sağladı.[8] Aynı karşılaşmanın sonunda dönemin Teknik Direktörü Fatih Terim basın mensuplarına ”Tuncay’ı nereye koysam oynuyor. Bir tek kalede oynayamaz diyordum, onu da yaptı.” demiştir.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.