Emeklileri, çok büyük bir tehlike bekliyor

Emeklileri, çok büyük bir tehlike bekliyor
A+
A-

Emekli maaşlarının düzeltilmesi için verilen son tarih geldi çattı. Ancak şu ana kadar herhangi bir olumlu adımdan bahsedilmiyor. Hatta son gelen bilgilere göre emeklilere, Temmuz ayında sadece enflasyon artışı verilecek. Yani aslında bir zam yapılmayacak. Ancak en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğu ülkemizde bu durumda milyonlarca emeklinin maaşı, ülkemizdeki ortalama kira rakamlarının da altında kalmış olacak…

Temmuz ayında yüzde 25 sınırlaması bitince kiralara gelecek olan zammın miktarı belirsizliğini koruyor. Ancak emeklilerin alacağı zammın miktarının ise yüzde 20-25 oranında olması bekleniyor. Bu durumda yüzde 25 enflasyon farkı da alsa milyonlarca emeklinin maaşı en düşük emekli maaşını yani 10 bin lirayı geçemeyecek. Ancak kiralarına yapılacak artışlar sonrası barınma rakamları emekli maaşlarını ikiye katlayabilir.

YÜZDE 25 ZAM SINIRI SONA ERİYOR
Son anda bir değişiklik olmazsa kiraya uygulanan yüzde 25’lik zam sınırı Temmuz itibarıyla son bulacak. Borçlar Kanunu, kira zammına 12 aylık tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ortalamasının uygulanmasını şart koştuğu için Temmuz’da oluşacak zam oranı yaklaşık yüzde 65,21 düzeyinde gerçekleşecek.

EV SAHİPLERİ DE ZARARDA!
Yüzde 25 zam sınırı çok sayıda ev sahibini mali yönden büyük zarara uğratırken, kiracılarıyla da karşı karşıya getirdi. Kirada zam sınırının kaldırılması maaşlarla kira zamları arasında derin uçurum oluşturmakla birlikte özellikle evinin kirası aşırı düşük kalan ev sahiplerinin yine enflasyona yenik düşmesine yol açacak.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.