KKM baronları tek tek tespit edilecek

KKM baronları tek tek tespit edilecek
A+
A-

Maliye Bakanlığı kulislerinden öğrenilen bilgilere göre Türkiye’de çok tartışılan Kur Korumalı Mevduat yani KKM konusunda düğmeye basıldı. Yapılan ilk incelemelere göre 100 milyar doları aşan KKM hesaplarının sahipleri yüzde 80’i aynı kişi ve kuruluşlar çıktı. Maliye, KKM baronları olarak tabir edilen bu kişi ve kurumlara müdahale edecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe konulan Kur Korumalı Mevduat uygulamasını masaya yatırıyor. Bakanlık tarafından yapılan ilk incelemelerde uygulamadaki sıkıntılar gözler önüne serildi. 100 milyar doları aşan KKM tutarının yaklaşık yüzde 80’inin sahibinin aynı kişi ve kuruluşların olduğu tespit edildi.

‘BIYIKLI YATIRIMCI’ LAKABI TAKILDI
Bakanlık tarafından yapılan incelemeye göre daha önce paralarını yurt dışına çıkaran kişi, kurum ve kuruluşlar KKM’nin sağladığı avantajlarla birlikte Türkiye’ye sanki “yabancı yatırımcı” gibi döndü. ‘Bıyıklı yabancılar’ olarak tanımlanan bu sözde ‘yatırımcılar’ bir yandan kendilerine vergi avantajı sağlıyor, bir yandan da kaynağı belirsiz veya vergisi ödenmemiş olan paraları yasal hale getiriyor. Daha sonra yüzde 50 ile Türk lirası faizi ile haksız kazanç sağlayan KKM baronları tekrar paralarını yurt dışına çıkarma hazırlığında.

Maliye Bakanlığı kulislerinden edinilen bilgiye göre incelemelere takılan KKM baronları belirlenerek usul ve esaslara aykırı bir uygulama tespit edilmesi halinde derhal müdahale edilecek,

Kaynak: TV100

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.