Mossad korkunç planı açıkladı

A+
A-

Mossad, 17 Eylül’de Lübnan Hizbullahı’na yönelik eşi benzerine az rastlanan bir saldırı gerçekleştirdi. ‘Pager’ isimli çağrı cihazlarına sızan Mossad, bataryalara gizlice yüklenen patlayıcı maddeyi aktifleştirdi. Siber yollarla gerçekleştirilen bu saldırıda 32 kişi hayatını kaybederken binlerce kişi yaralandı.

Mossad açıkladı: İsrail'in Lübnan'a telsiz saldırısı 10 yıl önce planlanmış! Detayları ortaya çıktı - 1. Resim

“DİKKATLİCE DÜŞÜNÜLDÜ”

İsrail devlet televizyonu KAN’a konuşan eski bir üst düzey Mossad yetkilisi, saldırı operasyonu için eski model çağrı cihazlarının kullanıldığını anlattı.

“Seçim dikkatlice düşünüldü.” diyen eski Mossad yetkilisi, “Bu, herhangi bir operasyondaki risklerden birisidir. Birçok kuruluş bu teknolojiyi kullanmayı terk ettiğinde, Hizbullah mensuplarının bunu kullanmaya devam ettiklerini biliyorduk.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberİsrail’in Lübnan’a siber saldırısı sonrası gündem oldu! Pager iletişim cihazları nedir, nasıl çalışır?

Mossad açıkladı: İsrail'in Lübnan'a telsiz saldırısı 10 yıl önce planlanmış! Detayları ortaya çıktı - 2. Resim

Eski Mossad yetkilisi, “Operasyon süreci, 10 yılı aşkın bir planlama gerektiriyordu ve hedefteki müşteriyle güven ilişkisi kurmayı, teknolojiyi geliştirmeyi ve düşmanın şüphesini uyandırmadan mesafeyi korumayı da içeriyordu.” şeklinde konuştu.

Ülkede 18 Eylül’de çok sayıda telsizin patlatılması sonucu da 25 kişi ölmüş, 450’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Tayvan merkezli Gold Apollo şirketinin patlatılan çağrı cihazlarını üreten firma olarak Macar ortağı “BAC Consulting KFT” isimli firmayı işaret etmişti.

Mossad açıkladı: İsrail'in Lübnan'a telsiz saldırısı 10 yıl önce planlanmış! Detayları ortaya çıktı - 3. Resim

New York Times gazetesinde yer alan haberde ise, İsrail’in saldırı için paravan bir şirket kurduğunu yazmıştı.

Gazeteye konuşan ve adları açıklanmayan yetkililer, BAC Consulting KFT (BAC Danışmanlık Ltd) firmasının “İsrail tarafından paravan şirket olarak kurulduğunu” söylemişti.

Sizler için yazıyoruz
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.