Ahmet Nesin hakkında yakalama kararı

A+
A-

Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 27 Aralık’ta sosyal medya hesabından yayınlanan videoda, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu oluşturacak söz ve beyanlara yer verdiği belirlendi.

Savcılıkça Nesin hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildi.

2016’da yurt dışına çıktığı belirlenen Nesin hakkında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince yakalama emri çıkarıldı.

Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin hakkında yakalama kararıyla aranıyor - 1. Resim

AHMET NESİN NELER SÖYLEDİ?

Nesin’in tam olarak hangi ifadelerinden dolayı hakaret suçu ile hakkında yakalama kararı çıkarıldığı açıklanmamakla birlikte 27 Aralık’ta yayınladığı videosunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şu sözlerle hedef almıştı:  

“Sadece hayal edin kafanızda ne duruma gelebilir Erdoğan diye. Kontrol edilmeden tuvalete gidemeyen bir Başkan Türkiye’yi yönetmeye kalkıyor. Şaka söylemiyorum gittiği tuvaletin daha önceden hele ev dışındaysa mutlaka kontrol edildiğinden adım gibi eminim.

Düşünebiliyor musunuz arkadaşlar ‘çişim geldi’ ‘efenim biraz tutun’ 70 yaşında tutmak zordur biliyorum… O tuvaletin aranması lazım, bomba mı var s….mız yerden mi patlayacaksın? Elinizi yıkarken mi?

Sizin elinizin yıkaması da uzun sürüyor. Nereden biliyorum covid döneminden biliyorum Hani o kameralı Bakanlar Kurulu görüşmelerinde bir müsteşar mıydı kimdi hatırlamıyorum eline yıkadı da yanınızdaki bakana hangisiyse o bu elini yıkamasını da bilmiyor buna bir öğretin öğreteyim demiştiniz” 

“…Bu seferki iktidar öyle bir cozuttu ki evet cıbıldak aranmayacaksınız ama bunun cezasını çekeceksiniz. Yargıtay üyeleri yargılanacaksınız. Hukuk adına yaptığınız rezillikten dolayı yargılanacaksınız birer hukukçu olarak şüpheliyim diplomanız var ama şüpheliyim. Öbürünün diploması da yok diploma sahtekarlığındanyargılanacaksın Erdoğan! Bunlar gerçekleşecek işte gönderdiğin tırlarla silahtan yargılanacaksın! Cıbıldak aramasız sağında solunda önünde arkanda malında gözümüz yok. Bunların hepsi gerçekleşecek…”

Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin hakkında yakalama kararıyla aranıyor - 1. Resim

AHMET NESİN KİMDİR?

1957 yılında İstanbul doğan Ahmet Nesin, İstanbul, Antalya ve Paris’te yaşadı. Nesin Vakfının yöneticiliğini yapmıştır.

2017-2022 yılları arasında Artı Gerçek köşe yazarlığı yapmıştır.

1999 yılında ÖDP’den milletvekili aday adaylığına başvuran yapan Ahmet Nesin, sicilinden dolayı seçimlere katılamadı.

2015 genel seçimlerinde ise Antalya milletvekili aday adayı olduğu HDP’den aday gösterilmedi.

Sosyal medya hesabıyla Fransa’dan yayın yapan Ahmet Nesin 

Sizler için yazıyoruz
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.