AK Partili isim PKK’nın silah bırakacağı tarihi açıkladı!

A+
A-

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısı ile başlayan “yeni çözüm süreci” hakkında değerlendirmelerde bulundu. Nevruz’da PKK’nın silah bırakabileceğini iddia eden Ensarioğlu, “Süreç başarılı oldu ve diyelim ki Öcalan ev hapsine çıktı. Demirtaş’ın hapiste kalması düşünülebilir mi? Tabii ki düşünülemez. Kayyım da kalmaz ortada” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti’nin 24 Saat Gazetesi’ne konuşan Ensarioğlu, bugünlerde Meclis görüşmelerini sürdüren DEM Parti heyetinin, ikinci kez İmralı’ya gittikten sonra Suriye’de de görüşmelerde bulunacağını söyledi.

Abdullah Öcalan ile İmralı’da görüşen Ahmet Türk, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’den oluşan DEM Parti heyeti ilk olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından heyet MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

İmralı heyetinin görüşmelerini değerlendiren Ensarioğlu, çözüm ile ilgili bu yeni sürecin olumsuz bir gelişme olmaması halinde şubat ayı sonunda şekillenebileceğini umduğunu söyleyerek, “Nevruz’da silahlar bırakılmış olur diye düşünüyorum” dedi.

Ensarioğlu, görüşmelerde HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın durumuna ilişkin bir şey konuşulup konuşulmadığı sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Bu yeni paradigma tek bir iyilik içermiyor, ele alınan birçok konu var: Demokratikleşme var, huzur talebi var… Süreç başarılı oldu ve diyelim ki Öcalan ev hapsine çıktı. Demirtaş’ın hapiste kalması düşünülebilir mi? Tabii ki düşünülemez. Kayyım da kalmaz ortada.”

AK Partili isim PKK'nın silah bırakacağı tarihi açıkladı! Selahattin Demirtaş serbest kalır, kayyum kalmaz...


Ensarioğlu, yeni paradigmanın önceki sözde çözüm süreciyle benzerlik göstermediğini, ancak izlenen bu rotada o tecrübelerin mutlaka dikkate alınacağını söyledi.

Yeni sürecin herhangi bir kesintiye ya da provokasyona uğramaması için dikkatli ancak hızlı hareket edildiğini kaydeden Ensarioğlu, konunun Suriye’deki gelişmelerle yakından ilgili olduğunun da altını çizdi.

Ensarioğlu, “Suriye’deki son gelişmeler Türkiye için de büyük önem taşıyor. Olası tehlikelerin Türkiye’yi olumsuz etkilememesi için öncelikle kendi sınırlarımız içinde barış ortamını tesis etmemiz gerek” dedi.

Öcalan’ın İmralı görüşmelerinde çözüm için TBMM’yi işaret etmesinin önemine dikkat çeken Ensarioğlu, sürecin başarılı olması için siyasilerin tümüyle elini taşın altına koymasının ve toplumun geniş kesimlerinin onayını almasının olumlu sonuç için gerekli olduğunu ekledi.

‘PYD/SDG İLE GÖRÜŞME YAPILABİLİR’

Ensarioğlu, Suriye’ye yapılacak ziyarette PKK/PYD’nin Suriye’deki çatı yapılanması Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilileri ile görüşme yapılabileceğini, ancak Suriye’nin Şam ve Halep gibi kilit şehirlerinde yönetimi ele alan Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) ile bir görüşme olup olmayacağı konusunda bir bilgisinin olmadığını söyledi.

Ensarioğlu, Suriye’deki sürece ilişkin şunları söyledi:

“Suriye’deki son gelişmeler ve İsrail’in saldırıları İran’ı bölgede çok zayıf düşürdü. Güç kaybetti. Hizbullah neredeyse yok oldu. Bu nedenle İran provokatif eylemlere girebilir ve çeşitli yollarla bu yeni süreci de kesintiye uğratmak isteyebilir.”

YAYMAN DA TARİH VERMİŞTİ

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, DEM Parti’nin İmralı ziyaretinin ardından terör örgütü PKK’nın silah bırakacağı tarihi açıklamıştı.

Yayman “Şubat ayının içerisinde artık Türkiye’de silahların bırakılacağı bir iklimin ve silah tesliminin ve PKK terör örgütünün Türkiye’de artık eylem yapmayacağının gündeme geleceğini, daha çok konuşulacağını düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Sizler için yazıyoruz
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.