Usta sanatçı Ferdi Tayfur, 2 Ocak 2025 tarihinde karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Vefatıyla sevenlerini yasa boğan Ferdi Tayfur, 4 Ocak’ta son yolculuğuna uğurlanmıştı.
Usta sanatçının ölümünün ardından Tayfur ailesinde vasiyet krizi yaşandı. Vasiyet tartışmalarının ardından şimdi de ailede mevlit krizi ortaya çıktı.
Ferdi Tayfur’un yeğeni Şirin Gözalıcı, merhum sanatçının vefatının 40’ıncı günü için mevlit okunacağını duyurdu. Gözalıcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “2 Ocak 2025 tarihinde kaybettiğimiz, ailemizin çınarı sayın Ferdi Tayfur’un vefatının 40’ıncı günü için 12 Şubat Çarşamba günü saat 18:00’de Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde mevlit okutulacaktır. Tüm dostlarımıza ve sevenlerine duyurulur” ifadelerini kullandı.
Ferdi Tayfur’un vasiyetinin açıklamasının ardından sosyal medyada ateş püsküren ve “Bu işin peşini bırakmayacağım” diyen Tuğçe Tayfur ise sosyal medya hesabında babası için Eyüp Sultan Camii’nde 40 mevlidi okunacağını açıkladı. Tuğçe Tayfur paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Rahmetli babamızın ebediyete intikalinin 40. gününde 12 Şubat 2025 Çarşamba günü saat 19:00’da Eyüp Sultan Camii’nde Mevlid-i Şerifi okunacaktır. Tüm sevenlerine ve dostlarına duyurulur. Ferdi Tayfur Ailesi…”
Türkiye Gazetesi