Polis “soruşturma” endişesi yaşıyor!

Türkiye’de polisler, saldırganlara müdahale ederken “soruşturma” endişesi yaşıyor. Vatandaşı korumakla görevli güvenlik güçleri, kendi canlarını savunamaz hale geliyor.

A+
A-

Son dönemde polislerin sahada yaşadığı zorluklar dikkat çekiyor. Bir baba ve oğulun polise bıçakla saldırmasına rağmen güvenlik güçlerinin geri adım atması, toplumda geniş yankı uyandırdı. Benzer şekilde saldırganların polise tehditler savurmasına karşın etkili müdahale yapılmaması, “Polis görevini neden yapamıyor?” sorusunu gündeme taşıyor.

Güvenlik güçleri neden geri adım atıyor?

Polislerin bu noktadaki en büyük engeli, müdahale sonrası karşı karşıya kalacakları soruşturmalar. Hukuki süreçlerin gölgesinde görev yapan polisler, vatandaşı korumak yerine çoğu zaman kendi güvenliklerini bile sağlayamıyor.

Dünya suçluya sert davranıyor

Dünyanın pek çok ülkesinde benzer saldırılar anında ve sert şekilde bastırılırken, Türkiye’de güvenlik güçlerinin yaşadığı “soruşturma endişesi” ile geri adım atmak durumunda kalıyor. Polis görevini tam yerine getiremediği için, caydırıcılık da kalmıyor, güvenlik de.

Kamuoyu ise aynı noktada birleşiyor: Polis, her fırsatta zor kullansın denilmiyor. Ama bıçaklı saldırıya uğrayan, hakaret ve tehdide maruz kalan polisin de eli kolu bağlı kalmamalı. Bugün kendi canını savunamayan polis, yarın vatandaşı nasıl koruyacak?

Sizler için yazıyoruz
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.