Fenerbahçe Spor Kulübü’nde kritik bir seçim süreci geride kaldı. Gerçekleşen olağanüstü genel kurulda sandıktan Sadettin Saran ismi çıktı. Kıran kırana geçen seçim yarışında Saran, 12 bin 325 üyenin oyunu alarak sarı-lacivertli kulübün 38. başkanı olmaya hak kazandı. Seçimdeki rakibi ve kulübün mevcut başkanı Ali Koç ise 12 bin 68 oyda kalarak başkanlık koltuğunu devretti.
Başkanlık değişiminin ardından gözler, haftanın ilk işlem gününde Borsa İstanbul’a çevrildi. Fenerbahçe Futbol A.Ş.’nin FENER koduyla işlem gören hisseleri, piyasaların açılmasıyla birlikte seçim sonuçlarını negatif fiyatladı. Güne 13,28 lira seviyesinden başlayan hisseler, açılışın hemen ardından artan satış baskısıyla birlikte düşüşe geçti.
Sabah saatlerinde hisselerdeki değer kaybı yüzde 3’ü aştı. Saat 10:19 itibarıyla FENER hisseleri, 12,81 liraya kadar gerilemiş durumdaydı. Gün içinde oldukça dalgalı bir seyir izleyen hisselerde kaydedilen en düşük seviye 12,62 lira olurken, en yüksek seviye ise 13,35 lira olarak kayıtlara geçti.
Fenerbahçe hisselerindeki bu düşüşe karşın, piyasada dikkat çekici bir başka hareketlilik daha yaşandı. Seçimi kaybeden Ali Koç’un yönetim kurulu başkanı olduğu Koç Holding’in hisseleri, aynı saat diliminde Borsa İstanbul’da pozitif bir ayrışma gösterdi. Koç Holding hisseleri, yüzde 3’e yakın bir değer artışıyla yatırımcısına kazandırdı.