İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Çarşamba gecesi Gazze’ye yardım ulaştırmayı amaçlayan Sumud Filosu’na düzenlenen saldırıyı sert sözlerle kınadı. Crosetto, filoda bulunan İtalyan vatandaşlarının güvenliğinin öncelikli olduğunu vurguladı.
Crosetto, yazılı açıklamasında, “Filoda bulunan İtalyan vatandaşlarına yardım sağlamak için bu gece, Deniz Kuvvetleri’nin Mare Sicuro operasyonu kapsamında Girit’in kuzeyinde seyir halinde bulunan Fasan çok amaçlı fırkateyninin derhal müdahalesine onay verdim. Fırkateyn, olası kurtarma faaliyetleri için bölgeye doğru hareket ediyor” ifadelerine yer verdi.
İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ise parlamentoda yaptığı konuşmada, Roma hükümetinin Sumud Filosu’nda yer alan İtalyan vatandaşların haklarını korumak için diplomatik ve konsolosluk desteği vereceğini duyurdu.
Böylece Roma yönetimi, hem askeri hem de diplomatik adımlar atarak gelişmeleri yakından izlediğini ve vatandaşlarının güvenliği için gerekli tüm önlemleri aldığını açıkladı.