Eski Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in, evinin havuzunda meydana gelen elektrik akımı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanlarınca yeni bir bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, olayın gerçekleştiği havuzun enerji odasındaki tesisatın standartlara uygun şekilde yapılmadığı ve elektrik sistemindeki hatalı montajların ölüme neden olduğu vurgulandı
Raporda, havuzun motor ve elektrik aksamlarını standartlara aykırı şekilde monte ettiği iddia edilen N.B. ile daha önce arızalanan havuz motorunu hatalı şekilde takan H.İ. asli kusurlu bulundu. Bu kapsamda tutuklu bulunan N.B. ve H.İ.’nin soruşturması sürerken, havuzun inşasını gerçekleştirdiği gerekçesiyle daha önce tutuklanan Z.M. hakkında ise kusur bulunmadığı belirtildi ve Z.M. cezaevinden tahliye edildi.
Bilirkişi raporunda ayrıca, havuzun yapım sürecinde ve sonrasında gerekli denetimleri yerine getirmeyen altı kişi daha kusurlu sayıldı. Bu kişilerin inşaat sürecindeki denetim görevlerini ihmal ettikleri ve tesisat tamamlandıktan sonra kontrolleri yapmadıkları belirtildi.
Yeni şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldığı, iddianamenin hazırlanmasının ardından kamu davası açılacağı öğrenildi.