Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yürüttüğü istihbarata karşı koyma faaliyetleri çerçevesinde, İsrail’in gizli servisi Mossad’a bilgi sızdırarak casusluk yapan dedektiflere veri sağlayan avukat Tuğrulhan Dip, İstanbul’da gözaltına alındı.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tuğrulhan Dip, MİT, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yürütülen ortak operasyon sonucunda İstanbul’da ele geçirildi.
Avukat Dip’in, MİT tarafından tespit edilip İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Mossad ajanı Serkan Çiçek’in birlikte çalıştığı kişilerden biri olduğu belirtildi.
Tuğrulhan Dip’in, yalnızca Serkan Çiçek’le değil, Mossad’a casusluk yapan pek çok dedektifle ortak çalışmalarda bulunduğu, bunlardan birinin de İsrail için çalıştığı gerekçesiyle 19 yıl hapis cezasına çarptırılan Musa Kuş olduğu tespit edildi.
Dip’in, kamu kayıtlarındaki kişisel bilgileri elde etme konusunda dedektiflere mali çıkar sağlayarak yardım ettiği, kendisinin oluşturduğu yasadışı bir sorgu sistemi üzerinden elde ettiği verileri para karşılığında sattığı ortaya çıktı.
Dip’in iş birliği yaptığı dedektiflerin ise aldıkları bilgileri İsrail’in gizli servisi Mossad’a sunduğu ve bu bilgileri casusluk faaliyetlerinde kullandıkları belirlendi.