Avrupa gecesinde Türk imzası

Yayınlama: 22.10.2025
A+
A-

Avrupa futbolunun en prestijli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3. hafta heyecanı nefes kesti. Futbolseverler tam bir gol şölenine tanıklık etti. Oynanan 9 maçta toplam 43 gol atılırken, takımların hücum gücü dikkat çekti.

İlk seans olan 19.45 karşılaşmalarında, turnuvanın yeni ekiplerinden Kazakistan temsilcisi Kairat, sahasında Kıbrıs ekibi Pafos FC ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla iki takım da grupta ilk galibiyetini elde edemedi.

Bir diğer maçta ise Barcelona, Camp Nou’da ağırladığı Olympiakos’u farklı mağlup ederek taraftarını coşturdu. Xavi’nin öğrencileri, genç yıldız Lamine Yamal’ın da skora katkı verdiği mücadelede oyunun kontrolünü baştan sona elinde tuttu.

PSG’den Leverkusen’e tarihi fark

Gecenin en dikkat çeken maçı, Bayer Leverkusen – Paris Saint-Germain mücadelesi oldu. Geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu PSG, deplasmanda adeta fırtına gibi esti. Fransız devi, Almanya’da oynanan maçta rakibini 7-2 gibi tarihi bir skorla mağlup etti.

Kylian Mbappé, hat-trick yaparak gecenin yıldızı olurken; Ousmane Dembélé ve Vitinha da skor katkısıyla adeta futbol resitali sundu. Teknik direktör Luis Enrique’nin öğrencileri bu galibiyetle grupta liderliğini pekiştirdi.

Arsenal ve Inter farka koştu

Gecenin bir diğer önemli maçında, Arsenal, sahasında Atletico Madrid’i 4-0 gibi net bir skorla geçti. İngiliz ekibinde Martin Ødegaard ve Gabriel Jesus’un performansı alkış topladı.

Belçika deplasmanına çıkan Inter, Union Saint-Gilloise’i 4-0 mağlup ederek 3’te 3 yaptı. Milli yıldız Hakan Çalhanoğlu, ceza sahası dışından attığı golle takımına katkı sağladı ve İtalyan basınında manşetlere çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. hafta ilk gününde oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Kairat 0 – 0 Pafos FC

Barcelona 4 – 1 Olympiakos

PSG 7 – 2 Bayer Leverkusen

Arsenal 4 – 0 Atletico Madrid

Union Saint-Gilloise 0 – 4 Inter

Porto 2 – 2 Benfica

Celtic 3 – 1 Dinamo Zagreb

Feyenoord 2 – 2 Lille

Shakhtar Donetsk 1 – 4 Borussia Dortmund

Avrupa gecesinde Türk imzası

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi arenasında gösterdiği üstün performansla Türk futbolunun gururu oldu. Yıldız oyuncunun Inter formasıyla attığı gol, sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Sizler için yazıyoruz
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.