Juventus Teknik Direktörü Igor Tudor, son haftalarda takımın en dikkat çeken isimlerinden biri olan Kenan Yıldız hakkında açıklamalarda bulundu. Hırvat çalıştırıcı, genç oyuncunun potansiyeline övgüler yağdırırken, onun gelişim sürecine de dikkat çekti.

Tudor, futbol kamuoyunda yapılan Kenan’ı Del Piero’ya benzetmeleriyle ilgili olarak,“Karşılaştırmalar her zaman zordur, çünkü futbol değişti. Del Piero burada tarih yazdı, Kenan ise henüz kariyerinin ilk gerçek sezonunda. Çok farklı dönemler.” dedi.
19 yaşındaki milli futbolcunun takım içindeki önemine değinen Tudor,“Kenan Yıldız inanılmaz derecede önemli bir oyuncu, hatta kadrodaki en önemli isim diyebilirim. Her maçta oynuyor. Bu kolay bir şey değil, çünkü genç yaşta bu kadar sorumluluk almak herkesin yapabileceği bir şey değil. O sürekli elinden gelenin en iyisini yapıyor.” ifadelerini kullandı.
Genç oyuncunun zaman zaman dalgalı performans sergilemesinin doğal olduğunu belirten deneyimli teknik adam,“Kenan çok enerji harcıyor, bu yüzden her zaman aynı performansı göstermesi beklenemez. Bu tamamen doğal bir durum. Bu ritme tam olarak uyum sağlaması için zamana ihtiyacı var.” açıklamasını yaptı.
Tudor, Kenan’ın gelişiminin artık rakiplerin de dikkatini çektiğini dile getirerek “Kenan her maçta oynuyor ve büyüdükçe rakiplerin ilgisi de artıyor. Bu da sürecin bir parçası. O çok doğru yolda ilerliyor.” dedi.