Adalet Bakanlığı’na 22 bin personel alınacak

Adalet Bakanlığı’na 22 bin personel alınacak
A+
A-

Adalet Bakanı Bozdağ, daha önce 18 bin 500 olarak açıklanan yeni personel alımı sayısının 22 bin 120’ye çıkarıldığını, önümüzdeki hafta ilanların yayımlanacağını bildirdi.

14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Şanlıurfa’dan AK Parti milletvekili adayı olarak gösterilen Bozdağ, Balıklıgöl’de yapılan TRT Haber canlı yayınında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ADALET BAKANLIĞI’NA PERSONEL ALIMI

Yeni anayasayla ilgili de açıklamalarda bulunan Bozdağ, mevcut anayasanın darbe anayasası olduğunu, milletin anayasası olmadığını kaydetti.

Anayasanın 423 yerinde değişiklik yapıldığını aktaran ve “423 yamalı bir anayasayla biz karşı karşıyayız.” diyen Bakan Bozdağ, yeni bir anayasa yapılması gerektiğini vurguladı.

Bozdağ, Adalet Bakanlığına yeni personel alımıyla ilgili soruyu yanıtlarken de daha önce 18 bin 500 yeni personel alımı yapılacağını açıkladığını hatırlattı.

Yeni kadrolar ilave edildiğini bildiren Bozdağ, “Şu anda 22 bin 120 personel alımı için yazımızı Cumhurbaşkanlığına gönderdik. Önümüzdeki hafta hangi ilde, hangi branşta kaç kişi alacağımızın ilanını yapacağız. 22 bin 120 personel alımı için ilana çıkacağız.” bilgisini paylaştı.

ALIMI YAPILACAK KADROLAR

Bakan Bozdağ daha önce yaptığı açıklamada;
“Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376, İcra Dairesi Başkanlığı bünyesinde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.