Adnan Oktar dosyasından yeni detaylar

Adnan Oktar dosyasından yeni detaylar
A+
A-

Adnan Oktar Suç Örgütü’ne yönelik ilk kez 1999’da yapılan ama başarıya ulaşmayan operasyonun 2018’de nasıl başarıya ulaştığını, operasyonun başındaki isim olan, dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer ve mağdurların avukatı Eser Çömlekçioğlu Sözcü TV’de İpek Özbey’e anlattı.

Adnan Oktar’ın “kız getirmekle sorumlu tuttuğu örgüt üyelerinin” liselerde, orta okullarda seminerlere gittiğini anlatan Sezer, “Kırşehir’deki, Yozgat’taki, Trabzon’daki, Hakkari’deki, Antalya’daki hiçbir kız evladımız güvende değil. Dosyanın içerisinde, oralardan örgüte uygun, yani örgüt portföyünde bulunan hedeflere uygun, ‘av’ olarak belirledikleri örgüte kazandırılmak amacıyla tespit ettikleri kişilere iletişim bilgilerini veriyorlar, ‘bizimle her zaman iletişim kurabilirsiniz, bilimsel çalışmalar yapmak istiyorsanız lütfen bizi arayın’ diyorlar. Böylece oradaki yaşı küçük kız çocuklarıyla ilk irtibatı sağlıyorlar. Ele geçirilen dijitallerde yaşı küçük çok fazla kızımızın görüntü ve fotoğrafları var” açıklamasında bulundu.

1-012.jpgFurkan Sezer

‘ÖRGÜTE 10 YAŞINDAKİ KIZINI GETİREN VAR’

Mağdurların avukatı Eser Çömlekçioğlu ise kadınların yaşadıklarını şöyle anlattı:

“10 yaşlarındayken örgüte annesi tarafından getirilen bir kız çocuğumuz var… İfade verdiğinde 14-15 yaşlarındaydı. Annesi Adnan Oktar ve örgüt üyeleriyle iletişime geçiyor. Bu irtibattan sonra Adnan Oktar’ın talimatıyla kızını İstanbul’a getiriyor. Adnan Oktar gece yarısı ‘getir kızı’ diye arıyor ve anne, 10 yaşlarında kızını uyandırıyor, makyaj yapıyor, kırmızı rujunu sürüyor, kadınsı kıyafetleri giydiriyor ve Adnan Oktar’a götürüyor. Tabii kızda bir korku var. Anne de ona, ‘merak etme, ben senin yan odanda olacağım’ diyor.

‘MAHKEMEDE ‘OKTAR’IN ADINI VERMEYİN’ DİYORLAR’

Kızın annesi ve babası ayrı ve babası kızı kurtarmaya çalışıyor. Anneden almaya çalışıyor ve kaçırıyor. Mahkemeye başvuruyorlar, şikayetçi olmak istiyorlar. Kız babasıyla birlikte mahkemeye gidiyor ve annesinin kendisini, kanal sahibi, 50’li yaşlarını aşkın bir adama götürdüğünden bahsediyor. Aslında kız mahkemede, Adnan Oktar’a götürüldüğünü söylüyor. Ama o dönem, 2000’lerde, hakimler tarafından, ‘isim vermeyelim, işlem yapmayalım, şikayetçi olmayın, başınıza iş alırsınız, başımıza iş alırız’ diyerek kız ve ailesi korkutuluyor ve Adnan Oktar hakkında herhangi bir işlem yapılmıyor. Velayeti babasına veriliyor ama annesi sürekli onu alıp Adnan Oktar’a götürmek istiyor.

1-010.jpgEser Çömlekçioğlu

‘ÇOCUKLARI ORMANA BIRAKIYORLARDI’

Adnan Oktar çocuk yapmayı yasaklıyor, karı-koca ayrı evlerde yaşıyorlar. O dönem doğan çocukların hepsini anneannelere, babaannelere, başka örgüt üyelerine veriyor. 0-2 yaş arası 10,12 tane çocuk daha emme çağındayken annelerinden alınıyorlar ve başkalarının elinde büyümek zorunda kalıyorlar. Anneler babalar da bunu bırakıyorlar çünkü Adnan Oktar’a o kadar büyük bir ‘imanları’ var ki…

O dönem 2-3 tane çocuk örgütte kalıyor. Adnan Oktar da kendince bu çocukların gelişimi için, kendince onları cezalandırmak için çocukları gece vakti, ki bu kişiler şu anda 30’lu yaşlarındalar, mahkemede ifade verdiler. Adnan Oktar bunları alıyor ve gece vakti ormana bırakıyor. Çocuklar tek başlarına sabaha kadar saatlerce ormanda kalıyor. Sabaha karşı gidip çocuklar alınıyor…”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.