Ay yüzlüye merhaba

A+
A-
Yazar biyografi alanı. Lay on his armour-like back, and if he lifted his head a little he could see his brown belly, slightly domed and divided by arches into stiff sections. The bedding was hardly able to cover it. Lay on his armour-like back, and if he lifted his head a little he could see his brown belly, slightly domed and divided by arches into stiff sections. The bedding was hardly able to cover it and seemed ready to slide off any moment. Yazar biyografi alanı. Could see his brown belly.

Başlangıcında nur, ortasında rahmet ve sonunda cehennemden kurtuluş reçetemiz olan bir rahmet ayına daha kavuştuk çok şükür. “Merhaba Ya Şehr-i Ramazan!” sözleriyle karşılıyoruz bu ayı. Hazırlıklar yapıyoruz rahmet ve bereket ayına.

Sabırla bekledik Yaradan’la aramızda bir sır olan ibadetlerin kalkanı ve kapısı olan bu ayı. Yine evlerimiz neşe ve bereketle dolacak. Gönüllerimiz huşu ile coşacak. Gece ve gündüzleri zikirlerle, tesbihlerle, hatimlerle, teravihlerle, naatlarla, ilahilerle, Kur’an’ı Kerim tilavetleriyle süslenecek. Sahurla başlayacak günler Allah’a kavuşma anı olarak gördüğümüz iftar vakitleriyle devam edecek. Mideyi yemek ve içmekle doldurmaktan öte, kulağı, dili, gözü, eli, ayağı ve tüm azaları günahlardan korumak için fırsat bileceğiz bu ayı. Kalbimizi adi duygulardan, şehevi düşüncelerden, Allah’tan başka her şeyden tamamen sıyırarak gönülden benimseyeceğiz bu güzel günleri. Doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda rehber olarak göreceğiz bu ayı. Gündüzleri ayrı bir fırsat, geceleri ayrı bir fırsattır bize şükretmek için.

Rahmet deryası bu ay camilerin dolu dolu olmasına vesile olacak. Cömertlerin ikramı, gönüllerin miracı olacak. Yemekler başka bir güzel, tatlıları cennetten sunulmuş kâse olacak, dostlar meclisi namelerle dolacak, gök kapıları sonuna kadar açılacak, cehennem kapıları kilitlenecek, şeytanlar zincire vurulacak, kötüler ve kötülükler bir kenara itilecek, secdelerde engin dünyalara kapı aralanacak, cennet kokusu esecek rüzgârlarıyla. Her anı fırsatlarla dolu bu ayda yediden yetmişe herkes mutlu olacak. Ayrı bir rayiha sunacak gönüllerimize.

MHP Web Banner 1024X341
Şimdi sonsuz ilahi rızayı isteme ayıdır. Dualarla dolsun ellerimiz. Her gecesini bin aydan daha kıymetli bilip yalvarmak gerek Mevla’mıza. Bu ayı sebep bilip Yaklaşmak gerek Allah’a. Kulluğun hazzını yaşamak gerek rahmet deryası bu ayda. Günahlardan arınmak, kalbimizde taşıdığımız imanın gücü ve değeri hürmetine af dilemek lazım Rabbimizden. Kurtuluşumuzun beratını talep etmeliyiz Mevla’dan.

Ey bütün kusurlardan ve noksan sıfatlardan münezzeh olan Allah’ım! Bizi Seni lâyıkıyla sena edenlerden eyle! Bizi Sana lâyık bir ibadetle kulluk edenlerden eyle! Her rekât namazımızı bin yıllık ibadet say! Her damla gözyaşımızı bir ömür ağlamış kullarının hesabıyla beraber say! İki dirhem hayrımızı servetini Allah yoluna verenler gibi say! Namazımızı, niyazımızı, orucumuzu, duamızı, yakarışlarımızı eksikleriyle ve kusurlarıyla kabul buyur Allah’ım! Senin kapından başka bir kapıya asla tenezzül etmeyen bizleri affet! Nefsimize kölelikten kurtarıp kulluğunla hür et bizi.

Yine mübarek Ramazan ayına kavuşturdun bizi. Ramazan ayının incisi Kadir gecesine, Arefe gününe ve bayrama da kavuştur bizi Allah’ım! Ramazan ayı hürmetine, İsm-i Âzam hürmetine, bayram günü ve gecesi hürmetine, bizleri affeyle Allah’ım!

Ey çok sevilen, ey çok beklenen, ey çok özlenen ay yüzlü!

Merhaba ey mübarek Kur’an ayı!

Merhaba ey gufran ayı!

Merhaba ey ihsan ayı!

Merhaba ey şehr-i Ramazan!

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.