Biden’a ‘Gazze’ protestosu

Biden’a ‘Gazze’ protestosu
A+
A-

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürerken ABD Başkanı Biden, Güney Carolina’nın Charleston kentindeki bir kilisede konuşma yaparken, salondaki bazı göstericiler tarafından protesto edildi. Kilisede ayağa kalkarak Gazze için “şimdi ateşkes” şeklinde slogan atan göstericiler, Biden’a “ateşkes için adım atması” çağrısında bulundu. Daha sonra konuşmasına devam eden Biden, Gazze’den (İsrail’in) büyük oranda çıkması için elimden geleni yaparak sessizce İsrail hükümetiyle çalışıyorum.” dedi.

Hamas, İsrail’e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti. İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Güney Carolina’yı ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden’in Mother Emanuel Ame Kilisesi’ndeki bir etkinlikte yaptığı konuşma sırasında İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto eden bir grup Gazze için “şimdi ateşkes” sloganlarıyla Biden’ın konuşmasını kesti.

Kilisede ayağa kalkarak Gazze’ye atfen “şimdi ateşkes” şeklinde slogan atan göstericiler, Biden’a “ateşkes için adım atması” çağrısında bulundu.

Göstericilerden birinin, “Eğer burada kaybedilen hayatları önemsiyorsanız o zaman kayıpları onurlandırın ve Filistin’de ateşkes çağrısında bulunun.” şeklinde konuşması kameralara yansıdı.

Bir başka gösterici, “20 bin kişi hayatını kaybetti, onların kanı da sizin elinizde.” diye konuştu.

Daha sonra görevlilerce dışarı çıkarılan göstericiler, bu sırada ateşkes çağrısıyla slogan atmaya devam etti.

Göstericilerin dışarı çıkarılmasının ardından salonda kalanlar, Biden lehine “4 yıl daha” şeklinde tezahüratta bulunurken, Biden’ın protesto karşısındaki şaşkınlığı kameralara yansıdı.

“İSRAİL’İN GAZZE’DEN ÇIKMASI İÇİN SESSİZCE ÇALIŞIYORUM”
Daha sonra konuşmasına devam eden Biden, “Onların tutkularını anlıyorum. Gazze’den (İsrail’in) büyük oranda çıkması için elimden geleni yaparak sessizce İsrail hükümetiyle çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

İsrail’e kayıtsız desteğini sürdüren ABD yönetimine, hem Amerikan hem de uluslararası kamuoyu tarafından İsrail’in saldırılarını durdurma ve Gazze’de ateşkes için harekete geçme çağrıları artıyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.