Bingöl bir günde 2 defa sallandı

Bingöl bir günde 2 defa sallandı
A+
A-

Korkutan deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem sonrası 11 ilde büyük yıkım olmuş, 50 binden fazla insan hayatını kaybetmişti. Son deprem haberi de Bingöl’den geldi.

BİNGÖL’DE BUGÜN 2 DEPREM OLDU
Bingöl’de bu sabah saat 11.29’da 4,5 büyüklüğünde deprem olmuş çevre illeri de sallamıştı. Bölgede sarsııntılar devam ediyor, az önce bir deprem daha oldu. Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Bingöl’ün Genç ilçesinde 3.7 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini bildirdi. Saat 20.01 ve yerin 13 kilometre altında meydana gelen deprem vatandaşlar tarafından hissedildi. Deprem nedeniyle herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı öğrenildi.

NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde “Yedisu Erzincan-Karlıova arası ve Karlıova Bingöl – Göynük arası. Yani 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

4 GÜN ÖNCE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören binaların bulunduğu Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman 4 gün önce Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmişti.

İŞTE SON DEPREMLER
Yaşanan depremlerin saatini ve şiddeti anlık olarak takip etmek mümkün. AFAD tarafından yayımlanan listede İstanbul, Elazığ, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.