Boykot edilen içeceklerin satışı azaldı

Boykot edilen içeceklerin satışı azaldı
A+
A-

Siyonist markalara yönelik başlatılan boykot sonrası restoranlarda gazlı içecek satışlarının yüzde 20 düştüğü bildirildi.

Soykırımcı İsrail’in Gazze işgali sonrası tüm dünya ülkelerinde Siyonist İsrail’e destek veren firmalara karşı boykot çağrıları arttı. Türkiye’de de İsrail karşıtı boykot, duyarlı vatandaşların tüketim tercihlerini belirlemeye devam ediyor.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, katil İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından boykot edilen markaların gazlı içecek satışlarının yüzde 20 azaldığını belirtti.

Bingöl, yeme-içme sektöründe İsrail’e destek veren markaların çok fazla tüketildiğini ancak 7 Ekim’in tüketici alışkanlıklarında bir kırılma meydana getirdiğini söyledi.

RESTORANLAR GAZLI İÇECEKLERİ SATMIYOR, MÜŞTERİ ALTERNATİF İÇECEKLERE YÖNELİYOR
7 Ekim sonrası birçok restoran ve lokanta sahibi Gazze Şeridi’ndeki şiddetli saldırıların ardından kendi isteğiyle İsrail’e destek veren markaların gazlı içeceklerini satmama kararı aldı. Bingöl, bu kararın etkisini şu cümlelerle açıkladı:

“Şu anda benim gözlemim, restoran ve lokantaların yarısı boykot ürünlerinden olan gazlı içecekleri satmıyor. Bu durum işletmelerin cirosunu olumsuz etkilemedi. Gelen müşteri gazlı içecek satılmadığını öğrendiğinde, demirhindi şerbeti ve ayran gibi alternatif ürünlere yöneliyor.”

GAZLI İÇECEK SATIŞLARI RESTORANLARDA YÜZDE 50’NİN ALTINDA
Bingöl’e göre, restoranların müşterileri işletmelerin gazlı içecek satmama kararına saygı gösterdi. Bingöl, “7 Ekim’den öncesine göre aylık bazda yeme-içme sektöründe gazlı içeceklerin satışı yüzde 20 civarı düştü. Bu oranı marketler, lokantalar ve otelleri dahil ederek söylüyorum. Restoran ve lokantalarda gazlı içecek satışları yüzde 50’den fazla azaldı. Ben boykot bilincinin canlı tutulması gerektiğini düşünüyorum. Boykotun sürekli ve geçerli olabilmesinin tek yolu var, muadilini ve daha iyisini yapacaksın. Benim restoranımda müşterilerimin yüzde 70-80’i demirhindi şerbeti içiyor. ‘Gazlı içecek yok ama muadili var’ diyorum. Boykot meselesinde özellikle gazlı içeceklere alternatif olacak, çok da lezzetli olan geleneksel içeceklerimiz var. Şerbet, ayran ve Türk kahvesi gibi lezzetlerimizi daha fazla tanıtmalı daha fazla tercih edilir yapmalıyız.” dedi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.