Büyük depremin ayak sesleri mi?

Büyük depremin ayak sesleri mi?
A+
A-

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler, Türkiye’yi son bir ayda oldukça endişelendirmekte. Bu sarsıntılar, özellikle Marmara Denizi çevresinde hissedilirken, vatandaşlar beklenen büyük Marmara depreminin habercisi olup olmadığını merak etmektedir. Ancak Deprem Bilimcisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Jeofizikçi Prof. Dr. Cenk Yaltırak Haber Global televizyonuna yaptıkları açıklamada, bu depremlerin Marmara Depremi’nin habercisi olmadığını belirtiyor.

‘BÜYÜK BİR DEPREMİ TETİKLEME İHTİMALİ DÜŞÜK’

Prof. Dr. Ercan, yaşanan depremin küçük bir çöküntüyü ifade ettiğini ve sadece yerel bir boşalma olduğunu belirterek, İstanbul için büyük bir deprem uyarısı yapmanın gereksiz olduğunu vurguluyor. Ayrıca, bu depremin büyük bir depremi tetikleme olasılığının düşük olduğunu ifade ediyor.

prof-dr-ovgun-ahmet-ercan-il-il-acikladi-deprem-beklemiyorum-guvenli-1137213-5.jpgProf. Dr. Övgün Ahmet Ercan

‘KİMSE BİLEMEZ’

Yerbilimci Prof. Dr. Yaltırak ise, bu depremin öncü bir deprem olup olmadığını henüz bilmediklerini belirtiyor. Marmara Bölgesi’nde sürekli olarak depremler yaşandığını ifade eden Yaltırak, bu tür olayların uzun bir süre boyunca izlenmesi gerektiğini ve spekülatif ifadelerden kaçınılması gerektiğini vurguluyor. Öncü deprem tanımının gerçekçi olmadığını belirten Yaltırak, depremin öncü olup olmadığının deprem sonrasında anlaşılabileceğini ifade ediyor.

1676981277981-prof-dr-cenk-yaltirak-deprem.jpgProf. Dr. Cenk Yaltırak

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.