Çağ atlatacak dev proje!

Çağ atlatacak dev proje!
A+
A-

Açılışına saatler kalan AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı’nı inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’ye çağ atlatacak demiryolu projeleri hakkına önemli bilgiler verdi. Bakan Karaismailoğlu burada yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki çalışmaların da sürdüğünü belirterek, Türkiye genelinde yapımları devam eden tüm projelerin de hızla tamamlandığını söyledi.

ANKARA’YA ÇAĞ ATLATACAK PROJE

Bakanlık olarak 2003’ten bu yana Ankara’nın ulaşım ve iletişim altyapısına 330 milyar lira harcadıklarını dile getiren Karaismailoğlu, demir yollarında da Ankara’ya çağ atlatarak, Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya yüksek hızlı tren hatlarını hizmete aldıklarını anımsattı.

Bakan Karaismailoğlu, Ankara’da çağın ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir YHT Gar istasyonu inşa ettiklerini kaydederek, “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu Hattı yapım çalışmalarında da sona geldik. Açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 14 saatten 3,5 saate düşürecek olan Ankara-İzmir hattında da çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği Ankara-İstanbul Süper hızlı tren hattı ile Kızılay-Kadıköy arasını 80 dakikaya düşüreceğiz.” diye konuştu.

BUGÜN AÇILACAK

AKM-Gar-Kızılay Metrosu’na ilişkin Türkiye’ye adanmış bu yolculuğu, 14 Mayıs sonrasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye sevdasıyla sürdüreceklerini vurgulayan Karaismailoğlu, bugün 14.00’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleriyle yapılacak açılışa tüm Ankaralıları beklediklerini ifade etti.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.