Ekim kira artış oranları ne kadar olacak?

Ekim kira artış oranları ne kadar olacak?
A+
A-

Ev ve dükkan sahiplerinin merak ettiği Ekim 2023 kira zammı için gözler TÜİK’e çevrildi. Her ay TÜİK tarafından enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kira zam oranları da belli oluyor.

Ekim ayı kira artış oranı için gözler eylül ayı enflasyon verilerine çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak veriler sonrasında, eylül ayı enflasyonu belli olacak ve ekim ayı için iş yeri, konut kira artış oranları netleşecek.

EYLÜLDE YÜZDE 56,28 OLMUŞTU
TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyonuyla birlikte, kira artışlarını da etkileyen TÜFE’deki değişim on iki aylık ortalamalara göre yüzde 56,28 olarak gerçekleşmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamayla birlikte, kira yüzde 25 zam sınırlamasının uzatıldığını açıklamış ve “Kira artışına yüzde 25 sınırlama getiren düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bir yıl süre ile geçerli olacak. Meclis bayramdan sonra toplandığında düzenleme yasalaşacak” ifadelerine yer vermişti. Buna göre yeni yılda kirada yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Böylelikle kontrat süresi dolan konut kiracıları, TÜFE rakamlarına kayıtsız kalarak ev sahiplerine yüzde 25 zam yapacak.

İş yerlerine yapılacak kira zammı oranında ise sınırlama bulunmuyor. Eylül ayı kira artış oranı yüzde 56.28 olarak öne çıkmıştı. Böylece kira kontrat süresi eylül ayında dolan işletme sahipleri kiralarında tavan zam yüzde 56.28 olarak belirlendi.

TÜİK tarafından 3 Ekim Salı günü açıklanacak eylül ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte, on iki aylık ortalamalara göre TÜFE’deki değişim belli olacak ve ekim ayı kira artış oranı belirlenecek. Açıklanacak olan ekim ayı kira artış oranıyla birlikte, kontrat süresi ekim ayında dolan kiracılar, TÜFE rakamlarına göre zam uygulayacak.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.