Eser Yenenler ‘domuz’ paylaşımını affetmedi

Eser Yenenler ‘domuz’ paylaşımını affetmedi
A+
A-

Oyuncu ve sunucu Eser Yenenler’i domuza benzeterek karikatür çizdiği ve hakaret içerikli açıklamalar yaptığı belirtilen karikatürist Öznur Kalender için dava devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli karikatürist Öznur Kalender’in 14 Mayıs 2020 tarihinde Eser Yenenler’in yüzünü domuza karikatür haline getirdiği ve “Eser Yenenler adlı dombili, 2 arkadaşı ile birlikte canlı yayında Nazım Hikmet ve Atatürk’le aklı sıra dalga geçip komiklik (!) yapmış. Bak ‘B.k çuvalına’ bende seni çizip komiklik yaptım nasıl?” şeklinde paylaşım yaptığı yer aldı.

‘HAKARET İÇERİKLİ DEĞİL’ SAVUNMASI
İddianamede şüpheli Öznur Kalender’in 11 Ocak 2022 tarihinde “Bugün, emniyete çağrıldım ve ifade verdim. Canlı yayında Atatürk’le dalga geçen dombili komik (!) Eser Yenenler, onu domuza benzeterek çizdiğim için beni mahkemeye vermiş. Mahçup oldum. Doğanın masum canlıları, sevimli domuzlardan özür dilerim” şeklinde yaptığı paylaşım da iddianamede yer aldı.

3 YIL HAPİS İSTEMİ
Şüpheli Öznur Kalender şikayete konu paylaşımların hakaret içerikli olmadığını, paylaşımların ise, kendisine ait olduğunu söyledi. İddianamede işlenen suçun uzlaştırmaya tabii olduğu ancak tarafların uzlaşmaması nedeniyle dava açıldığına da yer verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Öznur Kalander’in “Zincirleme hakaret” suçundan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

İddianamenin açıklanmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Eser Yenenler’in avukatı Orhan Adagül, “İddianame ile birlikte şüphelinin zincirleme şekilde müvekkilimize hakaret ettiği tespit olunmuş ve cezalandırılması istenmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu kararından ötürü memnunuz. Nitekim hakarete uğrayan müvekkilimizin hakları adalet önünde korunmuştur” dedi.

30 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT
Eser Yenenler’in Öznur Kalender’e açtığı manevi tazminat davası da geçtiğimiz günlerde sonuçlanmıştı. İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi karikatürist Öznur Kalender’in Eser Yenenler’e 30 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetmişti.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.