HDP’ye af çıkarma sözü mü verildi?

HDP’ye af çıkarma sözü mü verildi?
A+
A-

HDP’nin milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder’in açıklamaları siyaset gündemine oturdu. Önder 14 Mayıs seçimleri için “Bu seçim bizler için var olma yok olma aşamasına geldi. Her seçime tarihi bir seçim deniyor ya..Gerçekten her seçim kendi içinde önemlidir. Ama artık bu var olma yok olma aşamasına geldi bizler için. Bu seçim bizim açımızdan onlarca yıllık emeğimizin karşılığını alacağımız bir seçim. Bütün tutsak arkadaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturacağımız bir seçim. Önce bu.’ ifadelerini kullanmıştı.

CNN TÜRK’te Gündem Masası programında Fulya Öztürk ve gazeteciler konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Zafer Şahin konuya ilişkin olarak şunları söyledi: Bu seçim düşünüldüğü gibi Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan arasında bir seçim değil. Bu seçim doğrudan 14 Mayıs’a müdahil olmaya çalışan 2 tane terör örgütü PKK ve Terör örgütüne ve arkalarında küresel güçlerle Recep Tayyip Erdoğan’ın karşı karşıya geldiği bir seçime geliyor. Bütün bu açıklamalar bana bunu gösteriyor. Bir başka terör örgütü mensubu diyor ki Erdoğan gidecek üstümüzdeki SİHA’lar çekilecek. Burada artık yarış her ne kadar Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında gibi gözükse de başka bir denklem var. Günaşırı açıklama yapıyorlar. Bu seçimlerin sadece Türkiye’nin değil Orta Doğu ve dünyanın dengelerini değiştireceğini söylüyor yabancı gazeteler. Bu altılı masadan hiç kimse çıkıp da bunlara sağlam tutarlı, insanların içini ferahlatacak bir cevap vermiyor.

Sağcı olabilirsin solcu olabilirsin ama hepimizin ortak paydası vatan. Adamlar Türkiye’yi masaya yatırmışlar, operasyon çekmeye çalışıyorlar. Bir açıklama gelmiyor. Bu FETÖ ve PKK sizin kuracağınız bir hükümette bunları gerçekleştirebileceğini dile getirebiliyor. Ortada bir vatan kalmazsa, Türkiye Irak ve Suriye gibi 3’e bölünürse, o zaman hepimize geçmiş olsun.

‘GENEL AF ANLAMINA GELMEKTEDİR’

Türkiye’de iktidar değişecek diyorsunuz, ve onlarca yıllık emeğimizi alacağız diyorsunuz bu ne demek? Erdoğan sonrası hükümete biz hükmedeceğiz demek bu. Amaçları ne? Parti programlarında yazıyor. 25-26 bölgeden oluşan özerk bir devlet haline gelsin diyorlar. Arkadaşlarımız özgür olacak diyor. Bu genel bir af anlamına gelmektedir.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.