Hizbullah, İsrail’in askeri üssüne 60’dan fazla roket attı

Hizbullah, İsrail’in askeri üssüne 60’dan fazla roket attı
A+
A-

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, Hamas’ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri’ye yönelik suikasta tepki olarak İsrail ordusuna ait sınırdaki bir askeri üsse 60’dan fazla roket attığını açıkladı.

MERON BÖLGESİNE ÇOK SAYIDA ROKET ATILDI

Lübnan topraklarından İsrail tarafına çok sayıda roket atıldığı, İsrail ordusunun da karşılık vererek, saldırıyı düzenleyen “grubu” hedef aldığı bildirildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’dan Meron bölgesine yaklaşık 40 roket atılması nedeniyle İsrail’in kuzeyinde sirenlerin çaldığı belirtildi.

Hizbullah, Aruri suikastına tepki olarak ilk adımı attı: İsrail'in askeri üssüne roket yağdırdılar

BÖLGEDE ALARM VERİLDİ

Saldırının ardından “roketleri atan grubun” İsrail ordusunca hedef alındığı kaydedildi. İsrail’in kuzeyine yeni saldırılar düzenlendiği ve bölgede sirenlerin çaldığı aktarılırken daha fazla detay verilmedi.

Hamas yöneticisi Aruri, Beyrut'ta binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanmıştı
Hamas yöneticisi Aruri, Beyrut‘ta binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanmıştı

HİZBULLAH: ARURİ SUİKASTINA TEPKİ OLARAK HEDEF ALDIK

Hizbullah ise Aruri suikastına karşılık, İsrail ordusuna ait sınırdaki bir askeri üsse 62 roketle saldırı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, “Büyük lider Şeyh Salih el-Aruri’ye suikast suçuna ilk tepki olarak İslami direniş (Hizbullah), 62 farklı türden füzeyle Meron hava kontrol üssünü hedef aldı” ifadelerine yer verildi.

Hizbullah, Aruri suikastına tepki olarak ilk adımı attı: İsrail'in askeri üssüne roket yağdırdılar

‘HİZBULLAH’IN KALESİ’NDE ARURİ SUİKASTI

Hamas’ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki 6 kişi, 2 Ocak’ta Beyrut’ta “Hizbullah’ın kalesi” kabul edilen Dahiye’de, İsrail’in insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda öldürülmüştü. İsrail ile 8 Ekim’den bu yana çatışma halinde olan Hizbullah Hareketi, İsrail’in Aruri’ye yönelik suikast saldırısının karşılıksız kalmayacağı tehdidinde bulunmuştu.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.