Hükümetten Economist dergisine tepki

İngiltere merkezli The Economist’in “Erdoğan gitmelidir” mesajlı kapağına hükümetten tepki gecikmedi.

Hükümetten Economist dergisine tepki
A+
A-

Dünyanın önde gelen haftalık ekonomi yayınlarından İngiltere merkezli The Economist dergisi, 14 mayıs seçimleri öncesi tartışma yaratacak bir kapağa imza attı. “2023’ün en önemli seçimi” denilen kapakta “Erdoğan gitmeli”, “Demokrasiyi kurtarın” ve “Oy verin” yazan çıkartmalar yer aldı.

“BUNLAR TÜRK MİLLETİ ADINA KARAR VERİYORLAR”
Söz konusu kapağa hükümet kanadından ilk tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Economist dergisinin bugün yeni sayısı çıktı. Bu seçimle ilgili ‘2023’ün en önemli seçimi’ diye kapak yapmış. Kapağın içinde ‘Erdoğan gitmelidir’ diyor. Bunlar Türk milleti adına karar veriyorlar ya da Türk milletine akıl vermeye çalışıyorlar.” dedi.

“ERDOĞAN OLMASA DÜNYA GIDA KRİZİ YAŞAYACAKTI”
Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Erdoğan niye gitsin sana ne zararı var. Bugün Erdoğan olmasaydı dünya gıda krizi yaşayacaktı. Bugün Erdoğan ve Türkiye olmasa Avrupa’nın güvenliği tehlikede. Neden bir ülkenin iç siyasetine müdahale ediyorsunuz.

“14 MAYIS’TA MİLLETİMİZ GEREKEN CEVABI VERECEKTİR”
Almanya YSK’dan izin aldığımız noktalarda sandık açmamıza izin vermedi. Bunlar hep müdahale etmek istiyor. Benimde Economist’in bir sonraki sayısında yayınlanacak bir makalem vardı. Makalemi geri çekiyorum. Türkiye’nin hadsiz bir şekilde içişlerine karışanlarla bizim işimiz olmaz. 14 Mayıs’ta milletimiz gereken cevabı verecektir.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.