İslam Memiş altın tahminini açıkladı

İslam Memiş altın tahminini açıkladı
A+
A-

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, seçim sürecinin ardından rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları için tahminlerini açıkladı.
Değerli metaller ve para piyasaları uzmanı ünlü analist İslam Memiş, üst üste rekor tazeleyen gram altında düşüş için tarih verdi.

Altın fiyatları için beklediği geri çekilmenin tarihini ve direnç seviyesini açıklayan İslam Memiş, 2023 yılı sonu için de altında beklediği rakamı açıkladı.

İşte İslam Memiş’in altın fiyatı tahminleri:

Gram altın şu an ekranlarda 1496, piyasada 1503 lirada. Gram altın bu hafta yükseldi, çünkü dolar kurundan destek aldı. Dolar kuru gram altını pozitif destekledi. Ons altın 1963 dolarda. Kritik ve yoğun bir haftaya başladı piyasalar. Bu hafta en ons hem gram bazında geniş bant aralığına odaklanmakta fayda var. Buradan tekrar bir satış gelebilir. 1910 dolara kadar geri çekilme öngörüyorum 1480-1515 bant aralığını gram altında öngörüyorum. Fed’in faiz kararı, ECB’nin faiz kararı var. Bu gelişmeler dolar/TL ve ons altında etkili olacağından gram altın da geniş bant aralığında dalgalanabilir.

“YIL SONUNDA 1700-1800 SÜPRİZ DEĞİL”

Gram altın TL’de yıl içinde 1600 TL’nin yukarı yönlü kırılmasını, 1700-1800 liranın da bugünkü ekonomik koşullarda mümkün olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası faiz artışı olursa dolarda geri çekilme öngörüyorum. Bu da gram altında 1450 ve 1400’e kadar geri çekilmeye neden olabilir.

’22 HAZİRAN TARİHİNE DİKKA ETMEK GEREKİYOR’

Elinde TL bulunduran, altın borcu olanların, 22 Haziran’ı yakından takip etmesi gerekiyor. Son bir alım fırsatı vereceğini tahmin ediyorum. Tansiyon yüksek, kur yüksek. Vatandaş da kafası karışık, faiz kararını görmeden kesin hükümlü olmamak gerekiyor. Döviz kurlarında ve gram altında bir gerileme mümkün görülüyor. Kısa vadede altının gram ve onsunda düşüş beklediğimi ifade ettim. 1400’e kadar gram altında, ancak kısa vadeli düşüşler kalıcı değil. Bunun bilmek lazım. Orta ve uzun vadede altın yatırımcısının yüzü gülmeye devam edecek. Bir tarafı ons, bir tarafı gram. Çift ayaklı olduğu için kazandırıyor. Dolardan destek aldı, eylülden itibaren onstan da destek alma ihtimali kuvvetli. İhtiyacı olmayan bozmak için acele etmemeli.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.