İsrail’den Biden’ın ‘Uluslararası desteğinizi kaybediyorsunuz’ açıklamasına yanıt

İsrail’den Biden’ın ‘Uluslararası desteğinizi kaybediyorsunuz’ açıklamasına yanıt
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve Netanyahu’nun uzun vadeli bir çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini söylemesinin ardından İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen’den yanıt gecikmedi. Cohen, ülkesinin, uluslararası destek olsa da olmasa da Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdüreceğini ifade etti.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cohen, mevcut aşamada ateşkesin “Hamas’a bir hediye olacağını ve geri dönmesine olanak sağlayacağını” savundu.

Açıklamada Cohen’in, “İsrail, uluslararası destek olsa da olmasa da Hamas’a karşı savaşı sürdürecek.” şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Cohen’in ayrıca, uluslararası topluma, küresel denizcilik hatlarını korumak için “etkili ve agresif” davranma çağrısında bulunduğu kaydedildi.

İsrailli Bakan’ın açıklaması, ABD Başkanı Joe Biden’ın “İsrail’in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığına” ilişkin sözlerinin ardından geldi.

ABD’nin veto yetkisini kullanarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) işlevsiz hale getirmesi üzerine, Gazze’de acil ateşkes talebiyle dün gece Genel Kurulda oylanan karar tasarısı, 193 ülkeden 153’ünün desteğini alırken yalnızca İsrail, ABD, Avusturya ve Çekya başta olmak üzere 10 ülke tarafından reddedilmişti.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.