Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe!
A+
A-

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyinde yaşanan çatışmada, istihkam taburunda görev yapan Çavuş Roy Elias’ın (21), hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail ordusu, dün akşam saatlerinde 5 ve gece de 8 askerinin Gazze’deki çatışmalarda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Buna göre son 24 saatte Gazze’de 14 İsrail askeri öldü.

NETANYAHU: SAVAŞ BİZE ÇOK AĞIR BEDEL ÖDETİYOR AMA DEVAM ETMEK DIŞINDA SEÇECEĞİMİZ YOK

Netanyahu, Tel Aviv’de düzenlenen haftalık hükümet toplantısındaki konuşmasında, Gazze’de hafta sonu 14 İsrail askerinin daha öldürülmesi üzerine, “Savaş bize çok ağır bedel ödetiyor ama savaşmaya devam etmek dışında seçeceğimiz yok.” dedi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne “tam güç saldırısında başarılar elde ettiğini” savunan Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesinde “zafere kadar savaşmaya devam edeceklerini söylediğini ve ABD’nin bunu anladığını” dile getirdi.

Netanyahu, ABD’nin “operasyon adımlarını engellediği, engelleyeceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını” iddia ederek, şu ifadeleri kullandı:

“İsrail bağımsız bir devlettir. Savaştaki kararlarımız, operasyonlar hesaplamalara göre yapılır, detaya girmeyeceğim. Bunlar, dış baskıyla dikte edilemez. Güçlerimizi nasıl kullanacağımız bağımsız bir karar, ordunundur başka kimsenin değil.”

Netanyahu, hedeflerinin “Hamas’ı yok etmek, rehineleri geri getirmek ve İsrail vatandaşlarının güneyde ve kuzeyde güven içinde yaşaması” olduğunu söyledi.

– İSRAİL’İN GAZZE’Yİ İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme” gerekçesiyle İsrail’e 7 Ekim’de kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında en az 8 bin 200’ü çocuk, 6 bin 200’ü kadın olmak üzere, 20 bin 258 Filistinli öldürüldü, 53 bin 688 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 153’ü karadan işgal sürecinde olmak üzere 486 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım’da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani arada” 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 303 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 26 Lübnanlı sivil, 124 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 7 İsrail askeri öldü.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.