Kovid-19 artık acil sağlık durumu değil

Kovid-19 artık acil sağlık durumu değil
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bugün gerçekleştirdiği açıklamada Kovid-19 salgınının artık ‘küresel bir acil durum’ teşkil etmediğini duyurdu.

Kovid-19 salgının artık küresel bir sağlık acil durum oluşturmadığını kaydeden DSÖ, bu durumun bir ilerleme işareti olduğunu, fakat acil durum teşkil etmese de Kovid-19’un varlığını sürdüreceğini kaydetti.

OCAK 2020’DE ‘KÜRESEL ACİL DURUM’ VERİLMİŞTİ

DSÖ, 30 Ocak 2020’de salgın nedeniyle ‘küresel acil durum’ ilan etmiş, 11 Şubat 2020’de yeni tip koronavirüse “Covid-19” adının verildiğini açıklamıştı.

Üç yılı aşkın sürede dünya çapında 6,9 milyon kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Covid-19 salgınının ‘küresel acil durum’ ilan edilmesi söz konusu halk sağlığı tehdidiyle uluslararası düzeyde mücadele edilmesine odaklanılmasına yardımcı olmuş, aşı ve tedavi konularında işbirliği yapılmasını da teşvik etmişti.

DSÖ’nün verilerine göre, dünya çapında haftada 100 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Ocak 2021, salgının tepe noktasına vardığı dönem olmuştu. 24 Nisan 2023 haftasında ise dünyada 3 bin 500’ün üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.