Masum Türker, İmamoğlu’nun planını ve yol haritasını açıkladı

Masum Türker, İmamoğlu’nun planını ve yol haritasını açıkladı
A+
A-

tv100’ün yeni programı Başak Şengül ile Doğru Yorum başladı. Programın ilk konukları güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker, gazeteci Nedim Şener oldu. CHP’deki değişim tartışmaları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İktidar İçin Değişim” adlı internet sitesini duyurması programda masaya yatırıldı.

“ASLINDA YAPILMAK İSTENEN MEVCUT CHP’YE YENİ BİR PARTİ EKLEMLEMEK”

İmamoğlu’nun değişim hareketiyle ilgili Türker, “İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun bilgisi olmadan hareket etmiyor. Söylenen değişim bilgisi dahilinde. En son İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun buluşması sonrası vedalaşma resimlerine bakın; İmamoğlu’nun yanındaki kişinin elinde çanta var. Onun içinde rapor var. 2-3 gün sonra o rapor medyada çıktı. Aslında yapılmak istenen mevcut CHP’ye yeni bir parti eklemlemek. Onu oluşturup CHP’ye bütünleştirecekler. Daha önce Emrehan Halıcı, 2014 yılında CHP’den ayrıldıktan sonra Elektronik Demokrasi Partisi’ni kurdu. Bu partiyle yeni medyadan yararlanarak bir siyasal yapılanma sağlamaktı. Aslında başarılı olamadı. Buradaki yöntemi taktiği görüyorum. Baktığımızda bu manifesto değil, değişime çağrıdır. Manifesto olması için şöyle şöyle düşünüyoruz demeleri lazım. Bu yeni düşünceleri oluşturmaya insanları çağırmaktır.” yorumunu yaptı.

“BU MEKTUPTA CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİN KABULÜ İTİRAFI VAR”

İmamoğlu’nun çağrısını değerlendiren Türker “Muhalefeti örgütlemek ve bu yapıyı kalıcı hale getirmek. Böylelikle bu yapıyı korurken, öne çıkan kadrolara gönüllü taraftar koymak. Bu CHP’nin yapısını değil, cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’na verilen yüzde 48’lik yapıyı koruyacak. Aslında bu mektupta başka bir itirafta var. Cumhurbaşkanlığı sisteminin kabulü var. Çağrıda var. Bütün muhalefete gelin değişim yapalım diyor” ifadelerine yer verdi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.