Meme kanserinde sevindiren gelişme

Meme kanserinde sevindiren gelişme
A+
A-

İngiltere’de gerçekleştirilen araştırmada meme kanseri hastası kadınların yaşam süresinin giderek arttığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmada kadınlarda görülen kanser ile ilgili diğer umut verici gelişme ise yaşama olasılıklarında gözlemlenen oran oldu.

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi aracılığıyla gerçekleştirilen bir araştırma, meme kanseri olan kadınların yaşama olasılığının ve süresinin giderek arttığını ortaya çıkardı.

Cancer Research UK desteği ile birlikte yürütülen araştırmada bilim insanları, 20 yıldan daha uzun bir zaman diliminde İngiltere’de meme kanserine yakalanan yarım milyondan fazla kadının durumununu incelemeye koyuldu. Yapılan araştırma sonucu, yeni tedaviler sayesinde meme kanserine yakalanan kadınların daha uzun süreler yaşadığını ve birçoğunun kanseri yendiğini ortaya koydu.

Tarih boyunca gerçekleştirilen en kapsamlı araştırma olan bilimsel çalışmada, meme kanserinde yaşama oranının hızla arttığına vurgu yapıldı. Meme kanserinde erken teşhis konulan kadınların yüzde 66’sının yaşama olasılığının 20 yıl öncesine kıyasla arttığı açıklandı.

‘BİRÇOK KADIN İÇİN İYİ HABER’
Oxford tarafından gerçekleştirilen araştırmada, tedavideki gelişmelerle birlikte riskteki azalmaya dair rakamları ve ayrıntıları ilk defa net şekilde ortaya koydu.

Meme kanseri hastası kadınların çoğunun ilk 5 yılda ölme ihtimalinin yüzde 3’ün altında olduğu kaydedilen araştırmayı yöneten Profesör Carolyn Taylor, “Bu çalışma birçok kadın için çok iyi bir haber” ifadelerini kullandı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.