Michael Jordan’ın ayakkabısı rekor kırdı

Michael Jordan’ın ayakkabısı rekor kırdı
A+
A-

Basketbolun efsane ismi Michael Jordan’ın Chicago Bulls formasını son kez giymesi ve kariyerinin son şampiyonluğuna ulaşması nedeniyle “Son Dans” adıyla spor literatürüne geçen sezonda giydiği ayakkabılar için 3 Nisan’da başlatılan açık arttırma sonuçlandı.

Ayakkabı, 2.2 milyon dolara alıcı bularak tarihin en pahalı spor ayakkabısı oldu. Rekor fiyata satılan spor ayakkabı, ayrıca müzayedede satılan en pahalı ürünler arasında yer aldı. Sotheby’s yetkilisi Brahm Wachter, “Bu rekor, Michael Jordan’ın spor hatıralarına olan talebin tüm beklentileri aşmaya devam ettiğini kanıtladı” ifadelerini kullandı.

NBA TARİHİNİN İLK MİLYARDER OYUNCUSU

Jordan’ın 1984’te Chicago Bulls ile ilk sezonunda giydiği Nike Air Ships ayakkabısı ise 2021’de Las Vegas’taki müzayedede 1.47 milyon dolara rekor fiyata satılmıştı. Jordan’ın 1998 NBA finallerinde giydiği bir forma ise 2022’de 10.1 milyon dolara satılmıştı. Kariyerinin çoğunu Chicago Bulls’ta geçiren Jordan küresel bir ikon haline gelirken, NBA’in dünya çapındaki profilinin yükselmesine yol açmıştı. 2003 yılında kariyerini noktalayan Jordan, aynı zamanda NBA tarihinin ilk milyarder oyuncusu olmuştu.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.