Okullara ders saatlerini cuma namazına göre ayarlayın talimatı

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği talimatla ders saatlerinin cuma namazına göre düzenlenmesini istendiği iddia edildi. Ayrıca okullarda cuma namazı kılınacak koşulların oluşturulması talimatı da verildi.

Okullara ders saatlerini cuma namazına göre ayarlayın talimatı
A+
A-

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, 31 Ekim’de ilçedeki tüm özel ve devlet okullarına gönderilen ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım’ın imzasının yer aldığı yazıda şu talimatlar sıralandı:

• Cuma günleri öğle tatili araları cuma namazı saatine göre ayarlanacak.

• Ders programı çizelgeleri cuma namazı saati ile çakışma olmayacak şekilde düzenlenecek.

• Eğitim öğretim faaliyetlerinde herhangi bir aksaklığa meydan vermeden gerekli tedbir alınarak cuma namazı gitmek isteyen yönetici, öğretmen ve diğer personele gerekli kolaylığın sağlanacak.

• Özellikle lise düzeyindeki okulların mescitlerinde cuma namazı kılınmasıyla ilgili ihtiyaçlara cevap verilebilecek şartların oluşturulmalı ve gerekiyorsa İlçe Müftülüğü veya imam hatip liselerimizle işbirliği yapılmalı.

• Okulda cuma namazı kılınacak şartlar oluşturulamıyorsa cuma namazına gitmek isteyen öğrencilerden veli izin dilekçesi alınarak cuma namazına gidişlerinde izin verilmeli.

Eğitim Sen 2 No’lu Şube’nin Hukuk Sekreteri Çayan Çalık ise okullara gönderilen yazıya tepki gösterdi. BirGün’e konuşan ve laik eğitimim saldırı altın olduğunun altını çizen Çalık, şöyle konuştu:

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısında bir yönetmelik ve iki genelge dayanak gösteriliyor. Bu iki genelge 2016 tarihinde yani 7 sene önce yayınlanmış. Milli Eğitim Müdürü’nün bu genelgeler ile okullara hatırlatmada bulunması, cuma namazına göre eğitim planlamasının yapılmasını istemesi, aslında son zamanlarda ÇEDES projesiyle de ortaya çıkan, hukuk normlarını yok sayan ve yasal dayanağı olmayan bir adım. Anayasamızda laiklik ilkesi tanımlanmış olmasına rağmen görüyoruz ki laiklik ilkesi yok sayılarak 2016’da dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun genelgesi ile laik eğitimin kırıntıları dahi yok ediliyor. Bunu Eğitim Sen olarak kınıyoruz. Yazıların altında imzası olanlar hakkında soruşturma açılmalı ve yazılar geri çekilmeli”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.